Ραγδαία επιδείνωση, έρχονται και πάλι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

METSOBOΣε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα καλούνται όλοι οι Δήμοι αλλά και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς έρχεται ένα τετραήμερο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα επιδεινωθεί επικίνδυνα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και την Κυριακή, με μικρό διάστημα ύφεσης την Παρασκευή.

Ήδη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου δια του Προισταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου καλεί όλους τους Δήμους της Ηπείρου να βρίσκονται σε επιφυλακή και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Όπως τονίζεται στο έγγραφο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Οι επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένονται εξαιρετικά δύσκολες καθώς δεν αποκλείεται πέραν των άλλων να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.