Σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από το Λιμάνι υπάλληλοι σεκιούριτι

alimeniko silipsi

Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του λιμένα ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί εντόπισαν δώδεκα μετανάστες να μεταφέρονται με νταλίκα σε ειδική κρύπτη που είχε διαμορφωθεί.

Πρόκειται για έντεκα άνδρες και μία γυναίκα από τη Σομαλία και το Ιράκ.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν αρχικά τον οδηγό του φορτηγού οχήματος και στη συνέχεια δυο υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες ασφάλειας στο λιμάνι.

Κατά την έλεγχο, στην πύλη του λιμανιού, η συμπεριφορά του οδηγού κίνησε τις υποψίες των λιμενικών και στην έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν, ανάμεσα στο φορτίο με πλαστικά.

Η νταλίκα που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκε και συνελήφθη ο οδηγός της, ενώ κατά την προανάκριση που ακολούθησε συνελήφθησαν και οι δύο εργαζόμενοι της εταιρείας ασφαλείας, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ακόμη ένας 40χρονος, καθώς να εμπλέκεται στο κύκλωμα και μάλλον αποτελεί τον “εγκέφαλο”.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στο κύκλωμα.

Το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει:

Σύλληψη τεσσάρων (04) ημεδαπών στην Ηγουμενίτσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων στο εξωτερικό και έκθεσή τους σε κίνδυνο

Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 31/05/2016 – 11:52

Σύλληψη τεσσάρων (04) ημεδαπών στην Ηγουμενίτσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων στο εξωτερικό και έκθεσή τους σε κίνδυνο

          Τέσσερις (04) ημεδαποί, ένας 42χρονος, ένας 40χρονος και δύο 39χρονοι, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων στο εξωτερικό και έκθεσή τους σε κίνδυνο, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.

          Συγκεκριμένα, κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου, πρώτες πρωινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι εντός του φορτίου Φ/Γ οχήματος δώδεκα (12) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Ακολούθως, συνελήφθη ο 42χρονος οδηγός του οχήματος, οι ανωτέρω αλλοδαποί καθώς και ο ένας εκ των δύο (02) 39χρονων που βρισκόταν στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, συνελήφθη ο 40χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ πρωινές ώρες χθες συνελήφθη και ο έτερος 39χρονος ημεδαπός κατά την είσοδό του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

         Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το Φ/Γ όχημα κατασχέθηκε.

            Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.