Στο Νομό Θεσπρωτίας περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

hgoumen mit2

Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ήπειρο με αφορμή το προσυνέδριο για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.

Στην ίδια περιοχή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις σφαγείου και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Το συγκεκριμένο σφαγείο, διακινεί περίπου 50.000 αμνοερίφια από τη Θεσπρωτία και τους γύρω νομούς στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα έργα της Τρίτης Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος και μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας για τις εκτελούμενες εργασίες. Οι εργασίες της Γ’ φάσης βρίσκονται σε προχωρημένο, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, στάδιο και ο κύριος Μητσοτάκης ευχήθηκε στην επόμενη επίσκεψη του τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί καθώς όπως είπε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας καλείται να διαδραματίσει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο.

Επίσης ενημερώθηκε για το σχέδιο ανάπτυξης του Λιμένα Ηγουμενίτσας που συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη του εμπορευματικού Κέντρου, τα τουριστικά καταφύγια Συβότων και Πλαταριάς, τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και την ολοκλήρωση των έργων της β’ φάσης για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, με στόχο να φτάσει στους 19.000 επιβάτες από 7.000 που είναι σήμερα.

hgoum mit3

Ακολούθως, και χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. «Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δεσμεύθηκε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, δήλωσε πως κατά τη χθεσινή διαδικασία, δόθηκε το κοινωνικό στίγμα της ΝΔ και προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ».