Συναντήσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Υπ. Οικονομικών

katsinos

   Την Τρίτη 04.10.2011, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών,  στην οποία συμμετείχαν  οι Δήμαρχοι,  Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, Κόνιτσας κ. Γαργάλας και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Οικονόμου.  

   Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τα τελωνεία της Ηπείρου, με την κοινή παραδοχή των παρευρισκομένων, για την ανάγκη ενδυνάμωσης των διασυνοριακών συναλλαγών και τη χρησιμότητά τους στην οικονομία.   

   Το Υπουργείο διευκρίνισε, ότι δεν  θα επηρεαστεί η λειτουργία των Τελωνείων και οι συναλλαγές τους θα συνεχιστούν απρόσκοπτα με το ισχύον ωράριο.  Το μόνο που εξετάζεται είναι  το σκέλος της διοικητικής τους αυτονομίας.

   Από τον κ. Κάτσινο τέθηκε και το θέμα της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Εκ μέρους του Υπουργείου  φαίνεται πως  υπάρχει η πρόθεση να λυθεί το θέμα  προς όφελος  του Δήμου.

 Το αίτημα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, να υπάρξει  συνάντηση με τη συμμετοχή παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών,  Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας,  Δήμου Ηγουμενίτσας και Ο.Λ.Ηγ., έγινε δεκτό.    Στο προσεχές διάστημα, Αν. Υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, θα συγκαλέσει τη συνάντηση αυτή.