Συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρουαζιέρας

olig_logo

olig_logoΑναλυτική παρουσίαση των δράσεων και πρωτοβουλιών της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε. για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρουαζιέρας, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Οργανισμού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την 22α Οκτωβρίου 2012, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και πέρα από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., κ. Κωνσταντίνο Τζοβάρα, συμμετείχαν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, κ. Θωμάς Πιτούλης,

Οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννιτών, Γκόλας Νικόλαος και Ηγουμενίτσας, κ. Κάτσιος Χρήστος,

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Άρτας και Ιωαννίνων, κ.κ. Κεφάλας Απόστολος και Βαντώλας Θεόδωρος,

Ο Δ/ντής της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, κ./ Ντόντης Ιωάννης,

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Ζέρβας Στέφανος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ Α.Ε κ. Γκρίνιας Κωνσταντίνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν παρέστησαν, καίτοι είχαν κληθεί, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, του Δήμου Σουλίου και της ΛΒ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτίμηση της προόδου των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν μετά την προηγούμενη συνεδρίαση (Φεβρουάριος 2012).

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αναμένεται να καταπλεύσουν, το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2013, 28 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 20.000 επιβάτες και 7.000 εργαζομένους σε αυτά.

Η προετοιμασία για την εξυπηρέτηση του τουριστικού αυτού όγκου, είναι συνεχής και έχει συγκεκριμένη στόχευση.

Είναι δε πολύ σημαντικό για την επιτυχία του εγχειρήματος, η προετοιμασία αυτή να γίνεται από κοινού με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρχει μια ενιαία παρουσία της περιοχής.

Στα πλαίσια των παραπάνω, το Συμβούλιο πρόκειται να αποστείλει επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της β’ φάσης και εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις.

Από τον Οργανισμό, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στη Μασσαλία και η πρόθεσή του να φιλοξενήσει στο περίπτερο της ΟΛ.Η.Γ. Α.Ε. τους φορείς της Ηπείρου που επιθυμούν να συμμετάσχουν, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής μας.

Τέλος, ο Οργανισμός ενημέρωσε πως από την πλευρά του, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών και παρεμβάσεων εντός του λιμένα και του επιβατικού σταθμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των επιβατών κρουαζιερόπλοιων.