Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν δύο μη νόμιμους μετανάστες

elas

Συνελήφθησαν  χθες (16-12-2011)  στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις (3) διακινητές, ένας υπήκοος Αλβανίας και δύο υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 45,26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν, επίσης, δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν,  κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο, σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος υπήκοος Αλβανίας  και στο οποίο επέβαιναν οι δύο υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι μετέφεραν από κοινού δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες   υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 20 ετών,  με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδο τους στην Ιταλία.

Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν διαβατήρια Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Κατασχέθηκαν:

  • το προαναφερόμενο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • δύο (2) διαβατήρια Ηνωμένου Βασιλείου
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • τέσσερα (4) ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.