Συνελήφθη ο γυναικολόγος του Νοσοκομείου Φιλιατών με ”φακελάκι”…

nosfi

nosfiΓια δωροδοκία κατηγορείται ο γιατρός που συνελήφθη στο Νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς ζήτησε φακελάκι από ηλικιωμένη γυναίκα προκειμένου να την χειρουργήσει.

Συνελήφθη σήμερα (10.09.2013), το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 58χρονος ιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος ιατρός, απαίτησε από 83χρονη ασθενή, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς γιατρός οδηγείται σήμερα (10-09-2013) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Με παρελθόν και προϊστορία ο γυναικολόγος που συνελήφθη με το φακελάκι στο χέρι….

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών, νοσηλεύονταν μία 83χρονη γυναίκα. Κρίθηκε ότι χρήζει χειρουργικής επέμβασης από γυναικολόγο.

Όλα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά. Όμως την κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν το χειρουργείο ο γυναικολόγος απαίτησε από τον γιο της το «φακελάκι» του.

Ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος αντί να βγάλει και να του δώσει τα χρήματα που απαιτούσε πριν βάλει στο χειρουργείο ένα αγαπημένο του πρόσωπο, κατέφυγε στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ενημέρωσε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών και στη συνέχεια την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

Το ποσό των τριακοσίων ευρώ, αυτό δηλαδή που είχε ζητήσει ο γιατρός, προσημειώθηκε και την ώρα που το παρέδιδε στον γυναικολόγο, ο δεύτερος συνελήφθη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο γιατρός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν στη Λάρισα για υπεξαίρεση, ενώ είχε συλληφθεί και στη Θεσπρωτία προ τριετίας περίπου για μεταφορά λαθρομετανάστη.

Πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει έντονα τόσο το Νοσοκομείο Φιλιατών όσο και την τοπική κοινωνία.

Προ τετραμήνου περίπου το Epiruspost.gr αποκάλυπτε ότι ο εν λόγω γιατρός βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση με συναδέλφους. Μάλιστα καταγγέλλονταν περιπτώσεις όπου είχαν σταλεί ακόμη κι επιστολές με απειλητικό περιεχόμενο.

Ο 58χρονος σήμερα μαιευτήρας, είχε γίνει θέμα πανελληνίως, όταν πριν δεκατρία χρόνια αποκαλύφθηκε ότι είχε προσλάβει Αλβανό με την πρόφαση ότι θα τον χρησιμοποιούσε για αγροτικές εργασίες αλλά σκοπός του ήταν να τον ωθήσει να τον δολοφονήσει…..

Τότε είχε υποστηρίξει ότι καταστράφηκε η ζωή του όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία συμμετείχε. Τον Αλβανό, σύμφωνα με την ειδησιογραφία της εποχής οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, τον ανάγκασε να σκάψει έναν λάκκο σε σχήμα τάφου και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο πόδι και το θώρακα.. Σκοπός του ήταν να τον εξοργίσει, να τον αναγκάσει να τον σκοτώσει και κατόπιν να τον θάψει στο λάκκο.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν κλείσει στη δικαιοσύνη με την αθώωση του γιατρού, όμως το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τις απειλητικές επιστολές που λαμβάνουν συνάδελφοί του, αποτελούν το βασικό θέμα συζήτησης στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε το φακελάκι.