ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για το κέντρο κράτησης μεταναστών στο Πωγώνι.

syriza0Στην πρόσφατη (6-2-13) έκτακτη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου του Δ.Πωγωνίου , αιφνιδιαστικά, τέθηκε ζήτημα εγκατάστασης στρατοπέδου κράτησης- συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή. Ακολούθησαν  δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου ,που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου, με τις οποίες αποδέχεται ως «κατάλληλο» (sic) τόπο εγκατάστασης το ΚΤΕΟ Κακαβιάς.

Δημιουργούνται πλέον πολλά και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον που επιφυλάσσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την ακριτική περιοχή του νομού μας.

1.Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στο Πωγώνι?

2.Να γίνει μια ΕΟΖ όπου θα χρησιμοποιείται ως εργατικό δυναμικό η μάζα των εξαθλιωμένων κρατούμενων μεταναστών?

3.Γιατί μια μέρα νωρίτερα ο δήμαρχος κ.Καψάλης στη συνεδρίαση του Τ.Τ.Ε.  στα Γιάννενα  δήλωσε ότι ο δήμος σχεδιάζει να παραχωρήσει για την ΕΟΖ 500 στρέμματα δημοτικής έκτασης που-κατά σύμπτωση….? – βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το κτίριο του ΚΤΕΟ Κακαβιάς?

4.Ποιος ακριβώς από τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τον απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό που υποβαθμίζει το μέλλον  της περιοχής και κατ’ επέκταση της Ηπείρου?

5.Είναι άραγε σχεδιασμός του κ.Δένδια ,του κ.Καχριμάνη,του Δημάρχου κ.Καψάλη?

6. Ή μήπως,όλοι μαζί, κινούνται  παρασκηνιακά και συνδεδεμένα, ερήμην της τοπικής κοινωνίας για να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό μέλλον για την ακριτική περιοχή αλλά και για όλους τους Ηπειρώτες?

Δηλώνουμε την απερίφραστη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή και ιδιαίτερα με οποιαδήποτε σκέψη χρησιμοποίησης  εξαθλιωμένων ανθρώπων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό της ΕΟΖ που προωθούν η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι ντόπιοι θεσμικοί παράγοντες που την εκφράζουν και αναλαμβάνουν την διεκπεραίωσή τους.

Η γιαννιώτικη και ηπειρωτική κοινωνία θα σταθεί αποφασιστικά αντίθετη στην όποια προσπάθεια υλοποίησής τους

Οι ευθύνες του κ.Περιφερειάρχη και της δημοτικής αρχής Πωγωνίου είναι μεγάλες και οφείλουν όλοι τους να τις αναλάβουν και να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Γιάννινα 14 Φεβρουαρίου 2013

    Από το Γραφείο Τύπου