ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

syriza2Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Πάνθεον». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο βουλευτή Μάριο Κάτση η πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση με πυρήνα την αριστερά.
Στη συνέχεια η Αστυρόπη Τσακίρη αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που εισπράττουν οι υποψήφιοι και τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περιοδείες τους  ενώ ο Δημήτρης Τσότσης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κόσμου της υπαίθρου από την εγκατάλειψη συνέπεια των πολιτικών του μνημονίου.
Επίσης αναφέρθηκε και στην συνεχιζόμενη μόλυνση του Καλαμά που σε λίγο θα κάνει αδύνατη την κατανάλωση των γεωργικών προϊόντων που παράγονται σε κάμπους και μποστάνια των παρακαλάμιων Δήμων. Στο τέλος της συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας του χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. Μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων έγινε γόνιμος διάλογος με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που φέρνουν οι περικοπές του μνημονίου σε τοπικό επίπεδο. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι Πρόεδροι της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  που έθεσαν θέματα που αφορούσαν στα μέλη των σωματείων τους και πιστεύουν πως πρέπει να αναδειχθούν στη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου. Συγκεκριμένα έθεσαν το θέμα της πλήρους απορύθμισης και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, το θέμα περικοπής μισθών και συντάξεων, το θέμα των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο, το θέμα της περικοπής των υποστηρικτικών προγραμμάτων, το θέμα της περικοπής μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, το ζήτημα των επικείμενων καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και το θέμα του σταματήματος ανέγερσης νέας σχολικής στέγης (κυρίως στα νηπιαγωγεία). Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου που ανέφερε πως ο ΕΟΠΠΥ  με πρόσχημα τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και λόγω της δραματικής μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της ύφεσης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων και να καταβάλει τα νοσήλια. Τα νοσοκομεία, χωρίς την πληρωμή των νοσηλίων, χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και με κουρεμένα τα αποθεματικά τους, βρίσκονται στην πραγματικότητα προ της αναστολής της λειτουργίας τους. Επίσης το ίδιο θα γίνει με τους συμβεβλημένους γιατρούς που δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα σε λίγο οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Οι συνέταιροι του μνημονίου παραδίδουν ολοταχώς την υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία, τους ασθενείς και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν για την ανατροπή των μνημονίων και των ταξικών πολιτικών και για ν’ ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος που θα ξαναφέρει την ελπίδα και την πρόοδο.