ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών στην Ελλάδα ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Το προσφυγικό και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, με όλες τις τραγικές συνέπειές τους για τους λαούς και τον δικό μας φυσικά, δεν είναι καθόλου ξεκομμένα από την βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε, από την ένταση της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα μας, από τη στέρηση του δικαιώματος στην εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις αντεργατικές ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ένταση της φοροληστείας, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και όλων των αναγκών μας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, την αύξηση του εργοδοτικού και κρατικού αυταρχισμού και καταστολής.

Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εξοργίζει η στάση της κυβέρνηση στο ζήτημα των προσφύγων όταν από τη μια προσπαθεί να δείξει την ευαισθησία της και από την άλλη δηλώνει πίστη στις πολιτικές της Ε.Ε. και το δόγμα του ΝΑΤΟ, έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες. Προσφέρει γη και ύδωρ για την επιτυχία των δολοφονικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που, για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες, σκορπάνε τις βόμβες τους στη Συρία και αλλού. Υπόσχεται και προπαγανδίζει σε όλους του τόνους την επιθυμία της να εμπλέξει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς, να μπουν σε αυτό τον κύκλο αίματος που μόνο στόχο έχει να αβγατίσει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του για την ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος  καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να συζητήσουμε τη θέση μας, για τα μεγάλα προβλήματα του προσφυγικού και του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και επηρεάζουν πολύπλευρα τη ζωή μας και την πορεία του ταξικού αγώνα μας, αλλά και το πώς οργανώνουμε τη δράση μας γι’ αυτά τα ζητήματα σε σύσκεψη που διοργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ και ώρα 7:00μ.μ στο ΠΑΝΘΕΟΝ με θέμα:

“Το προσφυγικό ζήτημα, οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι και τα καθήκοντα του εργατικού κινήματος”.