Συσκεψη του ΠΑΜΕ σήμερα για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

pame_sima

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εργαζόμενες νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη και έδωσαν δυναμική μαχητική απάντηση στην αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόϊκας, του Δ.Ν.Τ. μέσα από τις πραγματικά μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 70 και πλέον πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει εκείνους και εκείνες που για πρώτη φορά συμμετείχαν στον αγώνα σηματοδοτώντας μ΄ αυτό το πρώτο τους βήμα, την αποτίναξη και απαγκίστρωση από την εργοδοτική – κυβερνητική τρομοκρατία και τα ψευτοδιλήμματα  και ιδεολογήματα της κυβέρνησης που λέει: η υποτάσσεστε  στην αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική η χρεοκοπούμε, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν ήδη πτωχεύσει εξ αιτίας και ακριβώς από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και μεγάλης σημασίας συμβολή, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος, τόσο για την χώρα μας, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες και λαούς της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα αποτελεί δυναμική αποστομοτική απάντηση στον εργοδοτικόκυβερνητικό συνδικαλισμό όλων των βαθμίδων του συνδικαλιστικού κινήματος και σε όλους αυτούς που με την τακτική τους και την ύπουλη προπαγάνδα μέσα  στις γραμμές του κινήματος περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, καλιεργούν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, την συναίνεση και την υποταγή, βάζοντας εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων, κρατώντας χειροπόδαρα δεμένους, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Οσους ελιγμούς και αν κάνουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ηγεσίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, δεν θα καταφέρουν να φρενάρουν την ανασύνταξη του κινήματος για τον απλούστατο λόγο: έχουν χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη των εργατοϋπαλλήλων στο πρόσωπο τους.

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές  συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την χώρα, από τον Εβρο εως την Κρήτη και από την Ηγουμενίτσα εως την χίο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και από το γεγονός ότι η πλουτοκρατία και το κράτος της, τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι από την δυναμική που αποκτάει το κίνημα μέσα από τις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ, φρόντισαν να μην μεταδοθεί από τα Μ.Μ.Ε. που ελέγχουν, ούτε ένα στιγμιότυπο απ΄αυτές.

Ότι κι αν κάνουν, όσα μέτρα κι αν πάρουν, όσους καλοπληρωμένους και άθλιους κονδυλοφόρους και τηλεοπτικούς αστέρες της μαύρης προπαγάνδας και αν διαθέτουν, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, δεν θα μπορέσουν να πνίξουν την οργανωμένη φωνή της εργατικής τάξης, των εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, των εκατοντάδων χιλιάδων άνεργων, συνταξιούχων, της νεολαίας, των εργαζόμενων γυναικών, που από μέρα σε μέρα η ζωή τους γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, εξ αιτίας  της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της τρόϊκας, της Ευρωπαϊκής ενωσης.

Μέρα με τη μέρα αυτή η φωνή θα πολλαπλασιάζεται, θα απελευθερώνει κι άλλες λαϊκές δυνάμεις από τα δεσμά του φόβου και της μοιρολατρίας, απεργία την απεργία, συλλαλητήριο το συλλαλητήριο, θα ορθώνεται πιο δυνατή. Πιο αποφασιστική, πιο ρωμαλέα και μέσα απ΄αυτή τη φωνή θα σφυρηλατείται και θα οικοδομείται πάνω στις βάσεις  που έχουν χτίσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕΣ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, το Αντιϊμπεριαλιστικό  Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο που θα ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, ανοίγοντας τον δρόμο για την λαϊκή εξουσία, την λαϊκή οικονομία, που θα χαράζει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικοποιώντας τα βασικά μέσα παραγωγής και με εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό, θα αξιοποιήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας μας, προς όφελος  και για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,  η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 23 Φλεβάρη, απέδειξε ότι έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε, με την οργανωμένη πάλη και δράση μας, κλιμακώνοντας τους αγώνες, σφυρηλατώντας την συμμαχία μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την εξουσία της πλουτοκρατίας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας σας καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 4 Μάρτη ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα γίνουν τιμώντας την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην εργαζόμενη γυναίκα, για την συμβολή της στους αγώνες της Εργατικής τάξης για την απελευθέρωση της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να προετοιμάσουμε την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 10 Μάρτη, που το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας