Σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου με θέμα την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις εργαζομένων

laiki

laikiκ. Πρόεδρε

 την τελευταία περίοδο  με την όξυνση της κρίσης σε πολλές επιχειρήσεις της Ηπείρου  και όχι μόνο παρατηρείται , εκτός από χιονοστιβάδα απολύσεων,  μαζικά και απλήρωτη εργασία.

Απλήρωτη εργασία στη Πίνδο, στον Πτηνοτροφικό Άρτας,,  στην ΕΑΣ Πρέβεζας, και σε όλες σχεδόν τις συνεταιριστικές οργανώσεις της Ηπείρου. Όπως επίσης και στη SPIDER,  στη ΒΙΚΗ και σε πολλές αλυσίδες SUPER  MARKET  και σε πολλές άλλες.

Φυσικό είναι σε αυτούς τους χώρους να υπάρχει αντίσταση των εργαζομένων, μέσα από τα συνδικάτα τους και με όποια μορφή πάλης αυτοί αποφασίζουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη του ΚΚΕ στο Π.Σ. από την πρώτη στιγμή χωρίς καμία ταλάντευση από τον χαρακτήρα της, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στα δίκαια αιτήματα τους.

Πρόσφατα σε αγωνιστική κινητοποίηση  βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της Πίνδου.

Με μαζικές διαδικασίες έβαλαν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες,  έκλεξαν επιτροπή αγώνα και απαίτησαν από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα και να μη γίνει καμία μείωση μισθών. Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία ζητούσε μείωση μισθών 20%-30%.

 Η εργοδοσία για να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προχώρησε σε απόλυση πρωτοπόρας εργαζόμενης, που πρωτοστατούσε στην οργάνωση των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής της Λ.Σ. Κώστας Κωτσαντής σε τηλεφωνική παρέμβαση του ζήτησε από τον κ. Κασσή Μιχάλη  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και περιφερειακό σύμβουλο να παρέμβει ως παλιός πρόεδρος της Πίνδου και να παρθεί πίσω η απόλυση , χωρίς να πάρει μέχρι σήμερα απάντηση.

Ζητήσαμε από τον κ. Κασσή να παρέμβει όχι τυχαία, γιατί αρκετοί εργάτες του εργοστασίου μας είπαν καθαρά ότι κουμάντο στη Πίνδο κάνει μία χούφτα μεγαλοπτηνοτρόφων με πρωτεργάτες τους κ. Κασσή και τον κ. Αργύρη  μεγαλοστέλεχο του ΠΑΣΟΚ, περιφερειακό σύμβουλο,   επικεφαλή της παράταξης Ήπειρος Τόπος να ζεις.

Με αιχμή αυτό το ζήτημα κ. Πρόεδρε

Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε, να συζητηθεί η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσουμε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και  να ανακληθεί αμέσως η απόλυση της πρωτοπόρας αυτής εργάτριας και κάθε άλλου εργαζόμενου.

 

Οι  κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι

Κωτσαντής Κώστας

Ζιώβας Βασίλης