Σύσκεψη για τη Γωνιά… Τι δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης

pitoulis

pitoulisΣύσκεψη με την επιβλέπουσα αρχή, τον ανάδοχο του έργου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλους φορείς με αντικείμενο τα έργα στη νέα φάση του λιμένα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλεί στην περιοχή της Γωνιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.

Στη σύσκεψη ο κ. Πιτούλης αναμένεται να επαναλάβει την κάθετη διαφωνία του με τα έργα στη Γωνιά και να προτείνει εναλλακτικές θέσεις για την εξόρυξη αδρανών υλικών προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Ερωτηθείς από τη ΒδΈλλα, με αφορμή και τη συνάντηση που έγινε την Κυριακή και δημοσιοποιήθηκε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο κ. Πιτούλης μιλάει για “εμμονή” του Υπουργείου Υποδομών, “περιβαλλοντικό αίσχος” και στηλιτεύει την πρωτοβουλία του Δήμου να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση ως “επικοινωνιακή ακράτεια, που στερείται ουσιαστικού περιεχομένου”.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τη ‘’Γωνιά’’

Με έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο, δελτίο τύπου του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ενημερωτική συνάντηση που ζήτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας, την Κυριακή 25/03/2012 και η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το ζήτημα που έχει προκύψει από την εμμονή του Υπουργείου Υποδομών να δημιουργήσει ένα περιβαλλοντολογικό αίσχος στην περιοχή «Γωνιά» του Δήμου Ηγουμενίτσας, προβάλλοντας το εκβιαστικό δίλλημα «απένταξη ή μη του έργου Γ1 Φάση Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Αναφέρω τη λέξη «έκπληξη» διότι θεωρώ ότι τέτοιες συναντήσεις ενημέρωσης, οφείλομε να πραγματοποιούμε συνεχώς, προς επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και δεν ενδείκνυνται για «αυτοπροβολή» χωρίς περιεχόμενο.

Θεωρώ ότι η ενημερωτική συνάντηση που προκλήθηκε από τον βουλευτή Θεσπρωτίας ήταν στη δική του και μόνο δική του ευχέρεια να δημοσιοποιηθεί ή όχι.

Θεωρώ ότι οφείλομε να είμαστε προσεκτικοί και να μην μας καταλαμβάνει «επικοινωνιακή ακράτεια», ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα τέτοιου μεγέθους, να προβαίνομε δε σε δηλώσεις όταν αυτές έχουν περιεχόμενο πραγματικής ενημέρωσης και όχι αυτοπροβολής.

Επιφυλάσσομαι για ουσιαστική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού και των Θεσπρωτών, μετά την αυριανή σύσκεψη, η οποία προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα λάβει χώρα στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με αντικείμενο τη λήψη αδρανών υλικών για τη Γ1 Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας.