Σύσκεψη για το αρδευτικό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΕυρεία σύσκεψη με αντικείμενο το έργο εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας, παρότι είχαν κληθεί, κατατέθηκε ο προβληματισμός και η αγωνία όλων για την εξέλιξη του έργου.

Η κατασκευή του αρδευτικού ξεκίνησε το 2007, με χρηματοδότηση αρχικά από το Γ΄ΚΠΣ και στη συνέχεια από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και με συνολικό προϋπολογισμό 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καθυστερήσεις στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο λεκανοπέδιο καθώς δεν επιτρέπουν κανένα σχεδιασμό σε όσους ασχολούνται με τη γεωργική παραγωγή.

«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε κάνει επιτακτική την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα. Στην περιοχή μας είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους, αλλά καταγράφουμε και ένα μεγάλο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων που θέλουν να μισθώσουν εκτάσεις και να δραστηριοποιηθούν στη γεωργία. Το γεγονός όμως ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα αποπερατωθεί και θα δοθεί σε χρήση το αρδευτικό, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα και δεν αφήνει περιθώρια για κανέναν σχεδιασμό. Πρέπει λοιπόν να γίνει γνωστό αν το έργο θα είναι σε χρήση το 2013 ώστε να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, απέστειλε σήμερα επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί την αναθέτουσα αρχή του έργου, όπου αναλύει την κατάσταση και ζητά πλήρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του αρδευτικού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Κατσικά παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.