Σύσκεψη για το ΤΕΙ στην Αθήνα

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΜε τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη, οι εκπρόσωποι της Θεσπρωτίας για να παρουσιάσουν τις θέσεις και τα αιτήματά τους για το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ο  Βουλευτής του Νομού Αντώνης Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου κ.κ. Γιόγιακας και Δήμας (ο οποίος δεν προτίθεται να συμμετέχει) αλλά και η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και οι προϊστάμενοι των τμημάτων του Παραρτήματος.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, όπως εκφράστηκε με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο «Αθηνά» το οποίο αφορά τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και ζητά την απόσυρσή του.

Προτείνει:
• Την παραμονή στην Ηγουμενίτσα του τμήματος Ιχθυοκομίας & Αλιείας, διότι είναι το μόνο αξιολογημένο τμήμα των ΤΕΙ  το οποίο διαθέτει και τις κατάλληλες υποδομές.
• Το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο να παραμείνει με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, διότι η μετατροπή του σε τμήμα Διοίκησης – Οικονομίας ουσιαστικά οδηγεί σε κατάργησή του.
• Την χρηματοδότηση των ανωτέρω τμημάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα σύσκεψη στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, στην οποία παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το ΔΣ του συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ και οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων για το θέμα του ΤΕΙ. Έχοντας όλοι προεξοφλήσει ότι η σύσκεψη στην Αθήνα δε θα δώσει σαφείς κυβερνητικές δεσμεύσεις για την τύχη του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας, ήδη προετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες με κλείσιμο καταστηυμάτων, απεργία και συμβολικό αποκλεισμό του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας