Τα σκουπίδια της Κέρκυρας και το πέρασμα τους από την Ήπειρο…

xyty2

Έρχονται τα σκουπίδια που φεύγουν. Έρχονται τα σκουπίδια από την Κέρκυρα που την Ήπειρο διαβαίνουν με κατεύθυνση την Κοζάνη. Έρχονται τα σκουπίδια ίσως με ενδιάμεσο σταθμό την Σαγιάδα έχοντας ως λιμάνι δικό τους όρμο.
Είναι έτσι;
Πιθανόν, όμως ιδού η απορία;
Οι τοπικοί φορείς δηλώνουν άγνοια και οι Κερκυραίοι το διαλαλούν από τις ταράτσες.
Το θέμα είναι απλό. Αν πρόκειται για απλή μεταφορά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν όμως πρόκειται να διαμορφωθεί σταθμός μεταφόρτωσης, τότε εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε πως τέτοιοι σταθμοί, αυτό μαρτυρεί η εμπειρία που αποτελεί γνώριμη πρακτική στη χώρα μας, γρήγορα μετατρέπονται σε χωματερές.

Οι τοπικοί φορείς ως προαναφέραμε διαψεύδουν δηλώνοντας πως δεν έχουν σχετική ενημέρωση και από την διαδικασία προκύπτει πως από κερκυραϊκής πλευράς δεν οφείλει και κανείς να τους ενημερώσει, εφόσον πρόκειται για τράνζιτ μεταφορά σκουπιδιών σε κλειστά κοντέινερ. Όμως το θέμα απασχολεί τον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατυπώνονται ανησυχίες και προβληματισμοί. Και από πηγές ακούγονται διάφορα πολυποίκιλα.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα για ποιο λόγο κανείς από τους αρμοδίους στην Θεσπρωτία πρώτα και έπειτα στην περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει επικοινωνήσει με τον δήμο Κερκυραίων ή την εταιρεία που έχει αναλάβει την μεταφορά για να ενημερωθούν για τα καθέκαστα υπεύθυνα;
Τί είναι προτιμότερο να ενημερωθούν και να ενημερώσουν υπεύθυνα για το όλο ζήτημα τους πολίτες ή απλά να ποιούν την νήσσαν σφυρίζοντας αδιάφορα;