ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟ ΤΟΜ ΚΟΚΚΟΡΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

kokkoris

kokkorisΤον Ελληνοαυστραλό Τομ Κοκκόρη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, την Τρίτη το μεσημέρι στο γραφείο του.

Ο κ. Κοκκόρης, μετά από 12.000 χλμ. σε 3 ηπείρους και αφού έχει διασχίσει 7 χώρες  με το ποδήλατό του, έφτασε στην Ηγουμενίτσα, για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του στην Ελλάδα.

Σκοπός του ταξιδιού το οποίο χρηματοδοτεί ολοκληρωτικά ο ίδιος ο Τομ είναι να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο για την συγκέντρωση χρημάτων για το «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Τομ ξεκίνησε το επικό του ταξίδι από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας την 1η Απριλίου 2012 από την αίθουσα του Συλλόγου Ζαρακιτών για έναν ποδηλατικό γύρο με καλό σκοπό και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 28 Ιουλίου στην Ερμιόνη Αργολίδας, τόπο καταγωγής του.

Υποδεχόμενος στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγ/τσας κ. Κάτσινος, τον ποδηλάτη κ. Κοκκόρη, έκανε την εξής δήλωση:

«Πρόκειται για ιερό σκοπό, στον οποίο οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε συνοδοιπόροι. Είμαστε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που σας υποδέχεται και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Τόσο η  δική σας πρωτοβουλία, όσο και η γενικότερη προσπάθεια του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ είναι σπουδαίες. Περνάτε το μήνυμα ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, εξακολουθεί να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη μεταξύ μας».

Ο ίδιος ο κ. Κοκκόρης  ανέφερε ότι βρήκε σκοπό και στόχο να συμβάλει «στην ενίσχυση του αγώνα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και να ενδυναμώσει την ελπίδα τους για ζωή. «Ελπίζω να βρω συμπορευτές και συνοδοιπόρους γυρνώντας τον κόσμο και να καταφέρουμε να μαζέψουμε χρήματα για τα παιδιά αυτά. Σήμερα που η Ελλάδα μας δοκιμάζεται σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα μεγάλο ταξίδι, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ».

Οι επόμενοι σταθμοί του ταξιδιού του Τομ πάνω σε ποδήλατο στην ελληνική γη θα είναι:

19 Ιουλίου Κόνιτσα

20 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)

21 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)

22 Ιουλίου Καρδίτσα

23 Ιουλίου  Καμμένα Βούρλα

24 Ιουλίου  Καμμένα Βούρλα

25 Ιουλίου Αθήνα

26 Ιουλίου Αθήνα

27 Ιουλίου Κόρινθος

28 Ιουλίου Επίδαυρος

28 Ιουλίου Ερμιόνη

29 Ιουλίου Ρειχέα Λακωνίας

Με σύνθημα «Με το ποδήλατο για την ΕΛΠΙΔΑ», ο Τομ Κοκκόρης, στηρίζει το έργο της Ελπίδας και ζητά από τον κόσμο να ενισχύσει οικονομικά το Σύλλογο, στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για την ενέργεια αυτή:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό 080/480978-54

(IBAN GR 38 0110 0800 000 0804 8097 854 –  SWIFT CODE-ΕTHNGRAA)