Τουρισμός με ακριβή βενζίνη

Τα δύο ευρώ «ακούμπησε» η τιμή της βενζίνης χτες στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το 1,995 ευρώ το λίτρο φτάνει η ανώτερη τιμή πώλησης της βενζίνης και αυτό συμβαίνει στον νομό Λασιθίου με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή, να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο.
Η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ωθεί ανοδικά τις τιμές και τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωρούν σε ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν κερδοσκοπικές τάσεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές με αφορμή την αυξημένη ζήτηση λόγω Δεκαπενταύγουστου και διακοπών.
Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από δειγματοληψία σε 4.687 πρατήρια σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα πώλησης στα 1,669 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,786 ευρώ το λίτρο και η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,995 ευρώ το λίτρο. 
Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών οι μέσες τιμές της βενζίνης, χτες, διαμορφώνονται στη Θεσσαλονίκη στα 1,763 ευρώ το λίτρο, στη Χαλκιδική στα 1,787 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα στα 1,853 ευρώ, στη Ζάκυνθο στα 1,812 εευρώ, στην Αχαΐα στα 1,793 ευρώ κ.λπ. Στην Ήπειρο, την υψηλότερη μέση τιμή βενζίνης έχουν τα πρατήρια της Θεσπρωτίας: 1,805 ευρώ το λίτρο. Τη δεύτερη θέση στην ακρίβεια καταλαμβάνει η Πρέβεζα με 1,802 ευρώ, την τρίτη τα Γιάννενα με 1,791 ευρώ και την τέταρτη η Άρτα με 1,783 ευρώ. Όσον αφορά τα Γιάννενα, η χαμηλότερη τιμή βρίσκεται στα 1,694 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη στα 1,891 ευρώ. Στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (www.fuelprices.gr), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ποια βενζινάδικα στην πόλη ή στο νομό διαθέτουν τη φτηνότερη βενζίνη.