Το Παράρτημα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στη Θεσπρωτία

DSC_0025-smΤη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Επίτιμου Πρόξενου της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ηπείρου κου Σπυρίδων Μανδέλλα, μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και εκπροσώπων του Τύπου η επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του πρώτου Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το οποίο φιλοξενείται στους χώρους του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγίων Αποστόλων 55, Ισόγειο, Ηγουμενίτσα). Η δράση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας των δύο φορέων για την εδραίωση μιας αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας προς όφελος των επιχειρηματιών.

Την εκδήλωση διεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κος Αλέξανδρος Πάσχος ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και το ΔΣ του ΕΙΕΘ για την απόφαση εκλογής του στην θέση του «Αριστίνδην Μέλους» του Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Eμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υπευθύνου στο Παράρτημα Θεσπρωτίας.

Αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους μεταξύ του ΕΙΕΘ και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αλλά και ευρύτερα της Ηπείρου (με την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΕΣΗ), που αποτέλεσαν την αφορμή για την ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Eμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κο Χρήστο Σαραντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κο Marco Delle Puppa οι οποίοι αναφέρθηκαν με την σειρά τους στην βάση ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας και παρουσίασαν το Επιμελητήριο και τις δράσεις του στους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος κος Χ. Σαραντόπουλος δήλωσε την πρόθεση του ΕΙΕΘ να παραχωρήσει δωρεάν ή έναντι συμβολικού τιμήματος, χώρο για την προβολή της θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας στο Συνέδριο «money show» που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην Θεσσαλονίκη, τόνισε την ανάγκη συγκρότησης μιας ενεργής ομάδας επιχειρήσεων που θα απαρτίσουν το πρώτο Συμβούλιο του Παραρτήματος Θεσπρωτίας και θα έχουν λόγο για την υλοποίηση δράσεων εντός κι εκτός Ελλάδος, και ανέφερε ότι πλέον τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας θα μπορούν να απολαμβάνουν παροχές του ΕΙΕΘ ως οιονεί μέλη του.

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε και το Μέλος του Δ.Σ. του ΕΙΕΘ & Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κος Βασίλειος Γιαγιάκος παρουσιάζοντας ιστορικό του δικού του Επιμελητηρίου όσον αφορά την συνεργασία του με το ΕΙΕΘ, τις επιδιώξεις τους και τις κοινές τους δράσεις.

Ακολούθως οι Πρόεδροι κ.κ. Αλ. Πάσχος και Χ. Σαραντόπουλος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του Επιμελητηρίου (που αποτελεί αντίγραφο αρχαίου νομίσματος του Κοινού των Θεσπρωτών) και υλικό προβολής της Θεσπρωτίας με δείγμα τοπικών προϊόντων.