Υπεβλήθησαν μηνύσεις για τη λειτουργία του κάμπινγκ στο Δρέπανο

camping_drepano
camping_drepanoΟ έλεγχος που είχε γίνει το τελευταίο δεκαήμερο στο κάμπινγκ που μισθώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, είχε φέρει στην επιφάνεια τεράστια προβλήματα και είχε δείξει ότι το κάμπινγκ οδηγείται σε νέες περιπέτειες.
Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που έγινε από Λιμενικό, Υγειονομικό και ΕΟΤ, μετά από εντολή του Εισαγγελέα έφερε στο φως, αυτό που μέχρι πρότινος ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή.
Ότι δηλαδή το κάμπινγκ είναι παράνομο κι αυθαίρετο. Δεν διαθέτει καμία αδειοδότηση από την ημέρα της κατασκευής ενώ δε λειτουργούν ή λειτουργούν πλημμελώς οι υποδομές του.
Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες. Σε συνέχεια που ελέγχου εκείνου έρχεται η μήνυση που κατατέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Μηνυμένοι είναι οι υπεύθυνοι λειτουργίας του κάμπινγκ το οποίο μετά από έναν περιπετειώδη διαγωνισμό το μίσθωσαν από το Δήμο Ηγουμενίτσας.
«Συγκεκριμένα οι μηνυμένοι την 22-08-2013 και περί ώρα 10.00 λειτουργούσαν οργανωμένη κατασκήνωση (camping) με την επωνυμία «CAMPING ΔΡΕΠΑΝΟ» η οποία βρίσκεται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας, πλησίον Άκρας Δρεπάνου και τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ένα εστιατόριο, ένα παντοπωλείο (mini market) και ένα αναψυκτήριο) εντός αυτής χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες τόσο για την οργανωμένη κατασκήνωση όσο και για τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά παράβαση του άρθρου 4 της Υ1Γ/Γ Π /οικ 96967/8-10-12 σε συνδυασμό με το άρθρο 53 του Ν. 4075/2012 και του άρθρου 21 παρ 8 του Ν2741/1999», αναφέρεται στη μήνυση.
Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν σαφώς νέα δεδομένα στη λήξη της τουριστικής σεζόν τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο Δήμος Ηγουμενίτσας ώστε να μπορέσει να κρατήσει σε λειτουργία την επόμενη χρονιά το κάμπινγκ.