Ψήφισμα για τους απεργούς πείνας μετανάστες εισηγείται το ”ΑΥ.ΡΙ.Ο”

Την έκδοση ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας λαθρομετανάστες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εισηγείται η παράταξη ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο, με αίτημα που κατέθεσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

“κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

 

Η παράταξή μας καταθέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος αλληλεγγύης στους 287 μετανάστες, που κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο τον άμεσο πλέον κίνδυνο για τη ζωή τους ζητούμε να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ως θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εδώ και ένα μήνα, 287 μετανάστες, που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας, ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, επειδή στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας, που είναι χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε..

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα αυξημένης ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία.

3-3-2011

 

Για την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο»

 

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Περιφερειακός Σύμβουλος