Στο ξενοδοχείο όπου είχαν μεταφερθεί με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη παραμένουν τα τέσσερα ανήλικα, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.
Υπουργεία, Γραμματείες, Δικαιοσύνη δεν κατάφεραν να βρουν καμία λύση για τη φιλοξενία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο καταγράφει και περιγράφει τις καταστάσεις που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην Ηγουμενίτσα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, σε επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Υγείας.
Αφορμή για την επιστολή αποτελεί η αδυναμία της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση στην περίθαλψη των τεσσάρων ανήλικων εκ των οποίων τα δύο είναι θετικά στον Covid-19.
Οι αστυνομικοί μετά τον εντοπισμό των παιδιών και την μεταφορά τους σε ξενοδοχείο της πόλης ανέλαβαν την φύλαξη και την φροντίδα τους. Σημειώνεται ότι το μικρότερο από τα παιδιά είναι μόλις τεσσάρων ετών γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
«Παρά τις ενέργειές μας, καμία από τις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού δεν ενεργοποιήθηκε, αλλά η εύκολη λύση πάντα είναι η Αστυνομία, λες και οι συνάδελφοί ανήκουν στο εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης ή λες και είναι κοινωνικοί λειτουργοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε ανήλικα παιδιά.
Να τονίσουμε, ότι το ξενοδοχείο το οποίο συνεχίζουν να φυλάττουν οι συνάδελφοί μου δεν αποτελεί ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο μπορούν να διαμένουν άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό covid 19.
Καταστάσεις για κλάματα με λίγα λόγια…», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών στην επιστολή της και τονίζει:
Ξέρουμε λοιπόν, ότι θα πρέπει τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ και να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε αυτά τα τέσσερα (4) παιδιά να φιλοξενηθούν όπως αρμόζει σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου που πρεσβεύει πολιτισμό, αξίες και ιδανικά!!!
Οι αστυνομικοί θέτουν μία σειρά ερωτημάτων που εν πολλοίς αποτελούν και ερωτήματα της κοινωνίας:
1. Υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών?
2. Θεωρούν κάποιοι ότι οι αστυνομικοί έχουν ανοσία στον κορονοιό?
3. Υπάρχει πρωτόκολλο ενεργειών για την συγκεκριμένη περίπτωση και αν ναι, εφαρμόστηκε?
4. Πως αισθάνεται ο Έλληνας Αστυνομικός που καθημερινά δίνει μάχη όταν λαμβάνει ως επιβράβευση ένα ευχαριστήριο SMS και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»?
5. Είναι μέσα στα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού να παρέχει τις ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες;
6. Τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;
(Φωτό αρχείου)