Είπανε το νερό… νεράκι!

logo-deyah

Σε Νέα Σελεύκεια και Πέρδικα (και εσχάτως σε Μαυρούδι και Γραικοχώρι)…

Το νερό νεράκι, για διάστημα μιας εβδομάδας και πλέον λένε οι κάτοικοι της Πέρδικας και της Νέας Σελεύκειας. Το γιατί είναι ανεξήγητο, καθώς οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενημερώσουν με κάποιο τρόπο τους πολίτες για τους λόγους της διακοπής, την προβλεπόμενη διάρκεια της όποιας βλάβης και τις προσπάθειες αποκατάστασης που γίνονται.

Ακόμα περισσότερο οι  υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΗ, δε θεώρησαν σκόπιμο να μεριμνήσουν, μέσα στην καλοκαιρινή εβδομάδα που οι περιοχές αυτές είναι χωρίς νερό, να μεριμνήσουν για τη διανομή νερού με βυτία ή με άλλο τρόπο.

«Δυστυχώς εδώ και καιρό η ΔΕΥΑΗ λειτουργεί χωρίς υπηρεσία επιφυλακής και χωρίς υπερωρίες κι έτσι τις ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου δεν υπάρχει συνεργείο για τέτοια προβλήματα», αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος της Νέας Σελεύκειας, στην οποία το πρόβλημα έχει εν μέρει αποκατασταθεί.

«Για πολλοστή φορά η Πέρδικα με τον κατά πολύ αυξημένο πληθυσμό λόγω καλοκαιριού, αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης. Σε μεγάλο μέρος της κεντρικής πλατείας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν υπάρχει σταγόνα νερό ούτε για την παρασκευή καφέ, ενώ πρόβλημα από ασθενή ροή μέχρι και καθόλου νερό αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια και τουριστικά καταλύματα», δηλώνει το μέλος του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας Θανάσης Βενέτης ο οποίος καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για αδιαφορία.

«Η κατάσταση γίνεται περισσότερο εξοργιστική λόγω της παντελούς απουσίας ενημέρωσης από τους υπεύθυνους (ή μάλλον ανεύθυνους;) του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ που δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα, ενώ και ο απερχόμενος πρόεδρος της Κοινότητας δηλώνει άγνοια», αναφέρει και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η «Θ» επικοινώνησε με το Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Γεωργόπουλο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα δίκτυα είναι παλιά με αποτέλεσμα να «βουλώνουν» λόγω αλάτων και ότι ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν βλάβες σε αντλίες οι οποίες έπρεπε να αντικατασταθούν.

Όσο για την απουσία ενημέρωσης… «Η ΔΕΥΑΗ δεν διαθέτει γραφείο τύπου!!!»