Υποχρεωτικός… ανασχηματισμός στο Δήμο Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

Στην αντικατάσταση του, μέχρι πρότινος, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, Αλέξανδρου Πάσχου, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.

Νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου μάθησης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Δημήτριος Δημάκος.

Η αντικατάσταση ήταν επιβεβλημένη καθώς ο κ. Πάσχος εξέπεσε του αξιώματός του, με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο και τις Επιχειρήσεις του, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, που υπερέβαιναν τα 300 ευρώ, όπως η νομοθεσία ορίζει.

Στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και οι, μέχρι πρότινος, Αντιδήμαρχοι Σοφία Κατσάρη και Κάτσιος Χρήστος, δυο ακόμα δημοτικοί Σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και αρκετοί τοπικοί σύμβουλοι.

Έτσι, με το χρόνο να εξαντλείται, καθώς εκ του νόμου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, πρέπει να συνεδριάσει τουλάχιστον μια φορά έως τις 31/05, ο… ανασχηματισμός τόσο της σύνθεσης της Δημοτικής Αρχής, όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και Τοπικών Συμβουλίων είναι πλέον επιβεβλημένο να γίνει άμεσα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναπληρωματικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ελέγχονται για τυχόντα χρέη, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κληθούν να ορκιστούν, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς ο νόμος δίνει πενθήμερη προθεσμία που οριακά μπορεί να φτάσει και έως την 31 Μάϊου. Σε μια τέτοια περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει νόμιμη και πλήρη σύνθεση και δεν μπορεί να κληθεί σε συνεδρίαση!

Την ίδια στιγμή, επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Σωτήριο Γιάκη, καθώς δημοσιεύθηκε στη ΔΙΥΑΓΕΙΑ το έγγραφο (ΑΔΑ: 6ΕΠΦΟΡ1Γ-ΥΚΚ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με την οποία αποστέλλεται προς δημοσίευση σε ΦΕΚ η, από 26/04/2024, Απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με την οποία αποφασίζεται η απόλυση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας.