Συλλαλητήριο από ΕΚΘ και ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα στις 11 Ιούνη

pame_sima

pame_simaΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Π.Α.ΜΕ

11 ΙΟΥΝΗ στις 8μ.μ. στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα.

Να προετοιμαστούμε για γενική ΑΠΕΡΓΙΑ!

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου “μνημονίου”.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο. Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία έχει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

·         Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

·         Κάλυψη όλων των απωλειών.

·         Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.

·         Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·         Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες.

 

Τώρα οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

 Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!

Να προετοιμαστούμε για γενική ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία!

Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Διεύθυνση: Ζωσιμάδων 4,Ηγουμενίτσα,Επικοινωνία:τηλ:6977025416,

E-mail: georgebourgos@gmail.com

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Συναδέλφισσα- συνάδελφε, εργαζόμενε- άνεργε,

Η νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους «εταίρους», φαίνεται ότι «κλειδώνει».

Η διαπραγμάτευση που γίνεται αφόρα τη στήριξη των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων για να ανακάμψουν ή να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Γιατί . . . δεν μπορεί να τ’ αλλάξει όλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αμέσως . . .

Για τους μεγάλους όμως φρόντισε αμέσως με ΠΝΠ να χαρίσει τις προσαυξήσεις από την καθυστέρηση απόδοσης ΦΠΑ, φόρων κ.α. όπως και τα πρόστιμα από βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις. . .

Και για τους εργαζόμενους ;;; Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το φόρο τα τελευταία 5 χρόνια. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, την Παιδεία, καμία στήριξη στους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Στα εργασιακά ο στόχος είναι να συμπιεστούν οι μισθοί στον κατώτατο, αφήνοντας  τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκαν για «όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας»!

Η μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καθορίζουν μόνοι τους και ο καθένας όπως θέλει, τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο.

Στο ασφαλιστικό, μετά τις συνεχόμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, την εισφοροαπαλλαγή τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων!

Και έχουν το θράσος να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων!!!

Η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας σημαίνει εργαζόμενος «λάστιχο» : συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δουλειά 1-2 μέρες τη εβδομάδα, κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακάτικης Αργίας, απασχόληση 2-3 ώρες τη μέρα, πληρωμή όταν θέλουν κι αν θέλουν. Προγράμματα επιδότησης εργασίας, τσάμπα εργαζόμενους, δουλειά χωρίς δικαιώματα, πότε εργασία- πότε ανεργία και όποιος δουλεύει ούτε να το σκέφτεται για διεκδικήσεις!

Συνάδελφοι, δεν περιμένουμε σωτήρες. Παλεύουμε στη ζωή οργανωμένα, μέσα από το σωματείο, αγωνιζόμαστε με τους συναδέλφους του κλάδου μας, με όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυταπασχολούμενους, τις γυναίκες.

 

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

–  Την ανάκτηση όλων των απωλειών  

–  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα του 2009

–  Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους

–  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

–  Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας

–  Δωρεάν Υγεία-Παιδεία

–  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

–  Μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους

 

Προετοιμαζόμαστε για πανεργατική- πανελλαδική απεργία

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6 στις 8μμ

στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα


Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!

 

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Π.Α.ΜΕ.

στις 11 ΙΟΥΝΗ στις 8:00 μ.μ.

στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα.

 

Να προετοιμαστούμε για γενική ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

 

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου “μνημονίου”.

 

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. 

 

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

 

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

 

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

 

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο.

 

Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

 

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

 

–   Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

–   Κάλυψη όλων των απωλειών.

–   Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.

–   Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

–   Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

 

 

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς.

 

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

 

Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες. Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δισεκατομμύρια ευρώ Δεν επιτρέπεται να χαρίσουμε 3τιες, μισθολογικές ωριμάνσεις! Δε μπορούμε να αποδεχτούμε το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που γίνεται κυρίαρχο και οδηγεί σε μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τα ψίχουλα που δίνονται μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση.

 

Να μην περάσει ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!

 

Είναι πλέον φανερό “που πάει το πράγμα”. Η επίκληση των δημοψηφισμάτων δεν αποτελεί δημοκρατική ευαισθησία αλλά μεθόδευση ώστε να νομιμοποιηθούν εκβιαστικά και με το μαχαίρι στο λαιμό, οι νέες συμφωνίες από το λαό. Αντίστοιχα, οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνει η κυβέρνηση έχουν στόχο να παραπλανήσουν και να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Να έχει ο νέος σφαγιασμός την αποδοχή των εργαζόμενων. Να υπογράψουμε την καταδίκη μας!

 

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

 

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας  τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους.

 

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

 

Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Π.Α.ΜΕ. στις 11 ΙΟΥΝΗ στις 8:00 μ.μ.

στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα.

Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Να προετοιμαστούμε για γενική ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Ενιαία οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που άφορα τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

 

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ) των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε.