ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

nomarxia

nomarxiaΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου 10πμ

• ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση που δουλικά υποκλίνεται στα κελεύσματα των ξένων ιμπεριαλιστών και πιστά προασπίζεται τα αιτήματα της ντόπιας πλουτοκρατίας, εξαπολύει επίθεση στα λαϊκά στρώματα, ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ–ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ, επιβάλλει νέα φοροληστρικά μέτρα (2,5 δις €, που προστίθενται στο αρχικό πακέτο των 11 δις της λαϊκής αφαίμαξης), την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει, επειδή απέσπασε τη δόση για να τα δώσει στις Τράπεζες, ξεπουλώντας κάθε πλευρά της περιουσίας του Δημοσίου (μεταφορά, ενέργεια, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια), μετατρέποντας το μισθό-σύνταξη σε επίδομα, επιβάλλοντας συγχωνεύσεις Σχολών, τμημάτων και σχολείων, φουντώνοντας την ανεργία πάνω από το 26% (1.300.000 άνεργοι), πολλαπλασιάζοντας τα λουκέτα στην αγορά.

Tο πρώτο κύμα των απολύσεων άρχισε ήδη, με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (2500 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, σε Υπουργεία, Παν/μια και Οργανισμούς- 9 από αυτούς στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας), που βρίσκει τη συνέχειά του και στην εκπαίδευση.

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, ο μόνος δρόμος είναι η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ, η αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό χώρο. H γενικευμένη επίθεση δεν αποκρούεται παρά μόνο με συνολικούς και παρατεταμένους αγώνες.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Όλοι ενωμένοι – Όλοι στους δρόμους – Όλοι στον Αγώνα

Σύλλογος Yπαλλήλων Περιφ. Ενότητας Θεσ/τίας

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης

Σύλλογος Εφοριακών υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας Εργαζόμενοι Δήμου Ηγουμενίτσας

Προς τον κ. Πρόεδρο του Π.Σ. Ηπείρου

Ιωάννινα

 

Απόφαση Γ. Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

            Η Γ. Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων Π. Ε. Θεσπρωτίας, που έγινε στην Ηγουμενίτσα, σήμερα Παρασκευή 14-12-2012, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων ομόφωνα αποφασίζει:

  1. Καταγγέλλει σαν απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που καταλύει κάθε έννοια αστικής δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου και μεταξύ αυτών και 9 της Π. Ε. Θεσπρωτίας, με το πάτημα ενός κουμπιού στα κομπιούτερ του Υπουργείου, παρακάμπτοντας το κατ΄ όνομα αυτοδιοίκητο των Περιφερειών, των Δήμων και των Πανεπιστημίων, καταργώντας την βασική διοικητική αρχή, ο υπογράφων την πρόσληψη (Υπουργός, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Πρύτανης κ.λπ.) να είναι και αυτός που έχει την αρμοδιότητα της όποιας υπηρεσιακής μεταβολής, διαθεσιμότητας, απόλυσης κλπ.
  2. Η ενέργεια αυτή είναι «πρόβα τζενεράλε» για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν και οι επόμενες χιλιάδες απολύσεις (25.000 το 2013 και 150.000 συνολικά μέχρι το 2015), που ζητά η τρόϊκα και τα ξένα αφεντικά ΕΕ-ΔΝΤ και εφαρμόζει με υποτέλεια το ντόπιο πολιτικό προσωπικό της, όταν η «διαθεσιμότητα» θα μας ξαναχτυπήσει την πόρτα μέσω της «αξιολόγησης», των νέων Οργανογραμμάτων των Υπουργείων, Περιφερειών, Δήμων, των συγχωνεύσεων κλπ.
  3. Θεωρεί ότι η ΠΝΠ αυτή, που μειώνει το προσωπικό των Περιφερειών και των Δήμων, άλλες ΠΝΠ και πολιτικές της κυβέρνησης, που περικόπτουν θεσμοθετημένους πόρους και φέρνουν τροϊκανούς επιτρόπους στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους, προσβάλλουν ευθέως και βάναυσα όλους τους αιρετούς,  τις αποφάσεις των οργάνων τους και τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, υποβαθμίζουν και διαλύουν κάθε έννοια και υπόλειμμα Αυτοδιοίκησης.
  4. Στη βάση αυτή καλεί τον Πρόεδρο του Π.Σ. Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τις παρατάξεις του Π.Σ. με απόφαση του  Π.Σ., να καταγγείλουν αυτήν την μεθόδευση και σαν μια πρώτη πολιτική απάντηση στην πρόκληση αυτή της κυβέρνησης, να προχωρήσουν σε άμεσο κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.
  5. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από ένα συντονισμένο από τα κάτω αγώνα, με πορείες, συγκεντρώσεις, στάσεις, απεργίες, καταλήψεις να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις και στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
  6. Προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 17-12-2012 από 11.00 μέχρι λήξη του ωραρίου.
  7. Συμμετέχει στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 19 Δεκέμβρη 2012.

ΔΕΝ  ΘΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΜΑΣ

 

 

Το Δ.Σ.