Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για παράνομα τυχερά παίγνια στο Καναλάκι Πρέβεζας

froutakia

froutakiaΣυνελήφθησαν χθες (19-01-2012)  το βράδυ, στο Καναλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 71 ετών, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα (καφέ – μπαρ) στο Καναλάκι Πρέβεζας, συνέλαβαν τον 33χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, διότι, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία στο μπαρ του καταστήματος έναν (1)  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»,   επιτρέποντας στον 71χρονο τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Σημειώνεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.