Εκδήλωση για την Άνοια- Alzheimer διοργανώθηκε στο Δήμο Σουλίου

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου  διοργάνωσαν ομιλία για την άνοια και την νόσο Alzheimer επ ευκαιρίας του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για την Τρίτη ηλικία (1 Οκτωβρίου).

Συγκεκριμένα ο Ψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κ. Παππάς Βασίλειος και ο κοινωνικός λειτουργός Χασκής Αθανάσιος ανέλυσαν στους ηλικιωμένους του Δήμου τι είναι άνοια ,ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση της άνοιας ,τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης ,και πως μπορεί κάποιος να διακρίνει την εμφάνιση –συμπτωματολογία της νόσου Alzheimer.

Οι συμμετέχοντες επέδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ομιλία και απεύθυναν πολλές και καίριες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα που αναπτύχθηκε. Επίσης τους διανεμήθηκε υλικό σχετικό με το θέμα που αναπτύχθηκε. Η εκδήλωση  που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου προλόγισε με ομιλία της η  δήμαρχος κα Μπραίμη-Μπότση Σταυρούλα . Σημαντική συμβολή για την διοργάνωση της εκδήλωσης υπήρξε από το προσωπικό του Δήμου και συγκεκριμένα από την κοινωνική λειτουργό κα  Αναστασιάδου Αντιγόνη. Παρόμοιες εκδηλώσεις σχετικά με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν και το προσεχές διάστημα με διάφορα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγεία και της τρίτης ηλικίας.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ψ.Υ

Χασκής Χρ. Αθανάσιος

Κοινωνικός Λειτουργός