Σεμινάριο drums με τον Νίκο Βαργιαμίδη διοργανώνει το πρότυπο ωδείο Ηγουμενίτσας

Το πρότυπο ωδείο Ηγουμενίτσας διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σεμινάριο drums με τον Νίκο Βαργιαμίδη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πάνθεον” αυτή τη Κυριακή στις 11.30
 Ο Νίκος Βαργιαμίδης άρχισε να σπουδάζει τύμπανα το 1992 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε τρία χρόνια μετά. 
Συνεργάστηκε με διάφορα συγκροτήματα σε γνωστά clubs της Θεσσαλονίκης (Malt N’ Jazz, Μύλος, Αίγλη, Café Americain, Υδρόγειος, Sporos κ.ά.), επίσης εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Το 1997 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz της Πάτρας και ακόμα συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, παίζοντας με 3 διαφορετικά σχήματα.

Το 1999 άρχισε τις σπουδές του στο Berklee College of Music στις Η.Π.Α. αφού είχε κερδίσει τη διεθνή υποτροφία του Berklee. Εκεί σπούδασε με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όπως με τους John Ramsey, Kenwood Dennard, Jackie Santos, Yoron Israel,Eguie Castrillo, Alberto Neto και πολλούς άλλους.

Εμφανίστηκε σε πολλά clubs της Βοστόνης και συμμετείχε σε αρκετές ηχογραφήσεις. Υπήρξε μέλος του Contemporary Greek Music Ensemble. 

Tο 2001 εντάχθηκε στο τμήμα κρουστών του Lexington School of Music και ένα χρόνο μετά προστέθηκε και στο δυναμικό του Belmond Music School διδάσκοντας drums και στις δυο σχολές έως το 2004. 
Υπήρξε μέλος του J.J. Sadler Blues Band με μόνιμες εμφανίσεις στο club Harpers Ferry.
Eνα χρόνο μετά έγινε μέλος του afro-pop συγκροτήματος “Kumina” με τους οποίους συνεργάστηκε για δύο χρόνια με εμφανίσεις στη Βοστόνη καθώς και tour στη Μασαχουσέτη, το New Hampshire,το Maine και τη Νέα Υόρκη .

Το 2004 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εμφανίστηκε σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ακόμα έχει κάνει εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Από το 2005 είναι μέλος του latin συγκροτήματος “Aroma Caribe”, με τους οποίους έχει κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. 
Υπήρξε μέλος του κουιντέτου του Αμερικανού σαξοφωνίστα Chico Freeman. 
Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους jazz μουσικούς όπως οι Δήμος Δημητριάδης, Δημήτρης Βασιλάκης, Κώστας Μαγγίνας, Γιάννης Παυλίδης, David Lynch, Alex Jacimovic, Τάκης Μπαρμπέρης, Milcho Leviev, Chico Freeman, Guataca,Tony Lakatos, Peter Sanchev, Εύη Σιαμαντά, Δημήτρης Τσάκας κ.ά. 
Επίσης έχει συμπράξει με καλλιτέχνες του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου και Φίλιππος Πλιάτσικας (studio).