Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Άριστη η αξιολόγηση του τμήματος Πληροφορικής

Συνελεύσεις κτηνοτρόφων για «ΔΩΔΩΝΗ» και τιμές

Παρέμβαση Κ. Σκανδαλίδη ζητά η ΕΑΣ Πρέβεζας

Το ΚΗΦΗ στο ΕΣΠΑ

Τέσσερις σχολές υπό κατάληψη στο Πανεπιστήμιο

Την Δευτέρα η εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΔ

Επιχείρηση διάσωσης Caretta caretta στον Αμβρακικό Κόλπο

Εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπών  από Ιερό Ναό

Τη Δευτέρα ο αγώνας Βετεράνων – ΠΣΑΠ

Άριστη η αξιολόγηση του τμήματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πέτυχε κατά την πρόσφατη εξωτερική αξιολόγησή του από διεθνούς κύρους Καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού άριστα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρό του, αν. καθηγητή Αριστείδη Λύκα. Στο επίκεντρο της αξιολόγησης ήταν η διδασκαλία, η έρευνα, η οργάνωση και οι συνθήκες σπουδών, καθώς και οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες και υποδομές που διαθέτει το Τμήμα. Η διαδικασία αυτή έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθεί η υψηλή ποιότητα των σπουδών και της έρευνας του Τμήματος και η δυναμική που το χαρακτηρίζει, καθώς και η εξαιρετική συνεργασία και αλληλεγγύη που διέπουν το προσωπικό του Τμήματος. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενισχύθηκε με δύο νέα μέλη ΔΕΠ, που έχουν προηγούμενη θητεία σε διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, παρά την πανελλαδική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Τμήματα Πληροφορικής, το Τμήμα διατήρησε πανελλαδικά την κατάταξή του, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συναφή Τμήματα, εμφανίζοντας ανοδική τάση, χωρίς να έχει μειωθεί ο αριθμός των εισαχθέντων.

 

Συνελεύσεις κτηνοτρόφων για «ΔΩΔΩΝΗ» και τιμές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κτηνοτρόφοι και οι εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού της Δωδώνης θα είναι τα ζητήματα που θα συζητηθούν σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου και στους τέσσερις νομούς. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. στο Λούρο Πρεβέζης, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και 12 Σεπτεμβρίου στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην Μπαλντούμα.
Στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. καλεί όλα τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής και των Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στο αγροκτηνοτροφικό χώρο σε σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

 

Παρέμβαση Κ. Σκανδαλίδη ζητά η ΕΑΣ Πρέβεζας

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη ζήτησαν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Δημήτρη Τσουμάνη και Βαγγέλη Παπαχρήστο καθώς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χρήστο Δημόπουλο, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι μαζί του. Η επίσκεψη στον κ.Σκανδαλίδη είχε ως στόχο την ενημέρωσή του Υπουργού για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΑΣ ώστε να μεσολαβήσει προς την Αγροτική Τράπεζα για την χρηματοδότηση της Ένωσης. Ο Υπουργός επεσήμανε στην αντιπροσωπεία της Πρέβεζας είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν άλλες 4 Ενώσεις σε όλη την χώρα που βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση και θα αναζητήσει μια συνολική λύση στο αδιέξοδο.

Το ΚΗΦΗ στο ΕΣΠΑ

Την ένταξη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ιωαννιτών στο ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του τομέα κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππος Τσουμάνης.
Με την εξέλιξη αυτή, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, καλύπτεται ένα τεράστιο κενό στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Το ΚΗΦΗ θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 302 χιλιάδων ευρώ ετησίως και θα φιλοξενεί τριάντα συμπολίτες μας, που έχουν απόλυτη ανάγκη ημερήσιας φροντίδας και κοινωνικής ένταξης.
Ο χώρος όπου θα στεγαστεί το Κέντρο έχει βρεθεί –πρόκειται για κτίριο στην οδό Χρηστοβασίλη- και ήδη ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσής του. Με την λειτουργία του θα δημιουργηθούν και πέντε ακόμη θέσεις εργασίας.

Τέσσερις σχολές υπό κατάληψη στο Πανεπιστήμιο

Τέσσερις σχολές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκονται υπό κατάληψη. Από την Τετάρτη κατειλημμένο είναι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, ενώ ανάλογη  απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη  έλαβαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων Φυσικής, Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Βιολογικών Εφαρμογών (ΒΕΤ).

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα  Παρασκευή η Ιατρική Σχολή, ενώ στις 6 το απόγευμα καλείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφετηρία την Ακαδημία.
Έχουν δε προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις στα εξής τμήματα: – ΦΠΨ, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Χημείας, Φιλολογίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει αναβληθεί η έναρξη της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου για την επόμενη εβδομάδα.

Την Δευτέρα η εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΔ

Την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι «εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου».

Επιχείρηση διάσωσης Caretta caretta στον Αμβρακικό Κόλπο

Το πρωί της Δευτέρας στο καθιερωμένο δρομολόγιο της Φύλαξης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, εντοπίστηκε τραυματισμένη χελώνα Caretta caretta στον Αμβρακικό Κόλπο πολύ κοντά στη θέση «Ευτυχία».
Η χελώνα ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, το οποίο ήταν σπασμένο και παραμορφωμένο σε κάποια σημεία.
Η χελώνα περισυνέλεγε για να ταξιδέψει στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην Αθήνα. Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού ευχαριστεί το ΚΤΕΛ Άρτας για την αφιλοκερδή συμβολή του στη διάσωση.

Εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπών  από Ιερό Ναό

 Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας  ένας  17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας  για κλοπή.

Συγκεκριμένα  την 31-08-2011, πρώτες πρωινές ώρες, ο 17χρονος εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πέρδικας από ανασφάλιστη κεντρική πόρτα και αφαίρεσε από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα  το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 17χρονος αλλοδαπός από κοινού με 21χρονό ημεδαπό,  εισήλθαν τρεις   φορές στον ανωτέρω Ιερό Ναό αφαιρώντας απροσδιόριστο χρηματικό ποσό .

Κατασχέθηκαν  381 κιλά  κάνναβης.
Συνελήφθησαν στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας , τρεις (3)  ημεδαποί ηλικίας 48, 44 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς  δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, διενεργήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε  ο 48χρονος  και  στο οποίο επέβαινε ο 43χρονος  και διαπιστώθηκε να  μεταφέρει  δεκατρείς (13) ταξιδιωτικούς σάκους  που περιείχαν τριακόσια οκτώ (308) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 381 κιλών τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι,  το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 44χρονη, διευκόλυνε ως προπομπός την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Τη Δευτέρα ο αγώνας Βετεράνων – ΠΣΑΠ

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις τέσσερις το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνας Βετεράνων – ΠΣΑΠ, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.  

Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια του «Μαραθώνιου Αγάπης» που θα βρει…. αντιμέτωπες τις ομάδες του ΠΣΑΠ και του Συνδέσμου Βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η διοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης. Τα έσοδα όπως έχει ανακοινωθεί θα διατεθούν για την ενίσχυση της Φλόγας, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Στον αγώνα θα είναι παρόντες όλοι οι βετεράνοι του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ εκ μέρους του ΠΣΑΠ θα παραστούν οι: Φραντζέσκος, Γιαννακόπουλος, Μπορμπόκης, Λάκης Παπαιωάννου, Λαγωνίδης, Καπετανόπουλος, Ατματζίδης, Καραχισαρίδης, Βαμβακούλας, Ξανθόπουλος, Αλεξανδρίδης, Κιζερίδης, Μάντζιος Άκης,  Βελέντζας κι άλλοι.