Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Χρήσιμη η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης»

Χρήσιμη και ωφέλιμη χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης την χθεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην οποία παραβρέθηκε και ο ίδιος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, όπως η Ιόνια Οδός, ο οδικός άξονας Ε-65 (επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ηπείρου για την σύνδεση του άξονα με την Εγνατία Οδό), καθώς και η μεταφορά έργων από το Π.Ε.Π. σε τομεακά προγράμματα.

«Συζητήσαμε για το πρόγραμμα των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς ο νέος νόμος έχει πολλά προβλήματα, και υπογραμμίσαμε πως στη σημερινή εποχή πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Ο Υπουργός μας ζήτησε όλα όσα συζητήσαμε να τα καταθέσουμε γραπτώς για να μπορέσει να τα λάβει υπόψη στην περαιτέρω πορεία του.  Αναφέραμε δε πως πολλά τομεακά προγράμματα, όπως το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»,  που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ή τα προγράμματα της ανεργίας, πρέπει να μεταβιβαστούν στις Αιρετές Περιφέρειες γιατί  μόνο έτσι  θα πιάσουν τόπο».