Σαγιάδα: Δύο ΙΧ «φουλ» στο χασίς!

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Σαγιάδα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, για την αποτροπή εισαγωγής στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, στο Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 28χρονος, να μεταφέρει με ΙΧΕ αυτοκίνητο, εξήντα  αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -32.430- γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.

Στην ίδια περιοχή ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα , για την μεταφορά των ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -21.180- γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -53- κιλών και -610- γραμμαρίων

Το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ

Τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.