Σιγή ιχθύος για τις τιμές της Δωδώνης και διαρροές για γενναίο «κούρεμα» τη νέα γαλακτοκομική περίοδο

Την ώρα που οι παραγωγοί της Ηπείρου περιμένουν την εξόφλησή τους από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη αλλά και την ανακοίνωση τιμών για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο, η διοίκηση της εταιρίας ανακοινώνει…. προσλήψεις διευθυντικών στελεχών!

Η διοίκηση της εταιρίας είχε δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσει τις τιμές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου πράγμα που φυσικά δεν έγινε.

«…Για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο η ΔΩΔΩΝΗ, που παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας, θα ενημερώσει για την πολιτική τιμών στο γάλα, τους παραγωγούς – συνεργάτες της, μετά και την έγκριση του Δ.Σ στα μέσα του Οκτωβρίου….», αναφέρονταν στην ανακοίνωση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 5 Οκτωβρίου.

Αντ’ αυτού, τριάντα πέντε ημέρες μετά οι ανακοινώσεις που γίνονται αφορούν σε διευθυντικά στελέχη που προσλαμβάνονται, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό κανένα επιχειρησιακό σχέδιο πάνω στο οποίο κινείται ο άλλοτε ηπειρωτικός κολοσσός.
Πιο συγκεκριμένα, τη Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Νέσσερης, ο οποίος διαθέτει 15ετή εμπειρία στην παραγωγή φέτας, εργαζόμενος στην εταιρεία ΦΑΓΕ και τη ΜΙΝΕΡΒΑ, ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται η δημιουργία σειράς καινοτόμων προϊόντων.
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέλαβε τον τομέα λειτουργίας λογιστικού κόστους, διαθέτοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία, με προϋπηρεσία σε εταιρείες όπως η ΤΙΤΑΝ και η ΜΕΒΓΑΛ.

Αυτό που πραγματικά καίει τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους είναι οι τιμές που θα δοθούν στο γάλα και οι οποίες έπρεπε ήδη να είχαν γίνει γνωστές. Από τις διαρροές που υπάρχουν τα μηνύματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Κι αυτό, γιατί όπως αναφέρουν πληροφορίες, για πρώτη φορά δεν θα υπάρξει ενιαία τιμή στους παραγωγούς της Ηπείρου αλλά αυτή θα είναι αποτέλεσμα των ποσοτήτων γάλακτος που παραδίδονται στη βιομηχανία.

Έτσι άλλη τιμή θα ισχύσει για τους μικρούς παραγωγούς, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντα θα φτάνει τα 93 με 94 λεπτά το κιλό, άλλη για όσους παραδίδουν ποσότητες άνω των δεκαπέντε τόνων και άλλη για εκείνους που δίνουν γάλα άνω των εβδομήντα τόνων. Στην τελευταία κατηγορία που ανήκει μία πολύ μικρή ομάδα παραγωγών η τιμή αναμένεται να παραμείνει στα ίδια με τα φετινά επίπεδα.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα αποτελέσουν πράγματι την χαριστική βολή στην οικιακή κτηνοτροφία, αυτή δηλαδή που στηρίζει κατ’ εξοχήν την Ήπειρο.