Κέρασαν και στην Ήπειρο υπνωτικούς χυμούς για να ληστέψουν σπίτια… Τρεις γυναίκες αναζητά η αστυνομία

ROMA XYMOIΤους λήστευαν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό. Στην Ελλάδα της κρίσης του 2013 μία ομάδα γυναικών, υποδυόμενες τις πλασιέ χυμών, για να καταφέρουν να μπουν στα σπίτια κυρίως ηλικιωμένων πρόσφεραν χυμό, το οποίο εμπεριείχε υπνωτικό, έκλεβαν ότι έβρισκαν κι έφευγαν ανενόχλητες.

Το κουβάρι του νήματος, σ’ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από την προηγούμενη Τρίτη, στην περιοχή του Βόλου, όπου έγινε η ταυτοποίηση τριών γυναικών.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ημεδαπές έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σ’ άλλες περιοχές της χώρας.

Ήδη μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής από σπίτι 63χρονης ημεδαπής, που είχε σημειωθεί στις 26 Οκτωβρίου, στην πόλη της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες της κλοπής, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τρεις περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι της 63χρονης και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι, οι δύο γυναίκες κατά την παραμονή τους στο σπίτι της 63χρονης, επιχείρησαν να της προσφέρουν χυμό, που περιείχε αναισθητική ουσία, ώστε να εξουδετερώσουν την αντίληψή της και να δράσουν ανενόχλητες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Με εντολή του εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών γυναικών που αναζητούνται.

Η δημοσίευση των στοιχείων αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής δράσης τους, την προστασία των θυμάτων τους και του κοινωνικού συνόλου και την υποβοήθηση των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Να σημειωθεί ότι και μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών η σπείρα εξακολουθεί να χτυπά ηλικιωμένους.

Το τελευταίο κρούσμα καταγγέλθηκε στην Κατερίνη από μία 76χρονη. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστη γυναίκα εμφανίστηκε στο διαμέρισμά της και την προέτρεψε να καταναλώσει χυμό από συσκευασία που έφερε μαζί της και υποτίθεται προωθούσε. Η καταγγέλλουσα, αφού ήπιε τον χυμό, έχασε τις αισθήσεις της κι όταν συνήλθε, λίγες ώρες αργότερα, διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι της διάφορα κοσμήματα. Από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Κατερίνης διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μόλις χθες εξιχνιάστηκαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα στο Βόλο. Ως δράστριες ταυτοποιήθηκαν τρεις γυναίκες Ρομά, οι οποίες αναζητούνται. Μάλιστα, ύστερα από διάταξη της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Βόλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους.