Κοινό μυστικό τα «φακελάκια» του γιατρού!

GIATROS OFTALΗ σύλληψη του οφθαλμίατρου με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα δεν εξέπληξε κανέναν. Ο τρόπος με τον οποίο ασκούσε… την ιατρική αποτελούσε κοινό μυστικό όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε οδηγήσει ασθενείς στα όρια της απελπισίας καθώς απαιτούσε με πιεστικό τρόπο το γνωστό «φακελάκι» προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση αλλά ακόμη και σε πιο απλές εξετάσεις.

Αυτή τη φορά όμως στάθηκε άτυχος. Η καταγγελία έγινε από ασθενή της περιοχής και για τη σύλληψή του έφτασε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τα χαρτονομίσματα, συνολικά 200 ευρώ για να γίνει επέμβαση καταρράκτη, προσημειώθηκαν και μέσα στο γραφείο του ο οφθαλμίατρος βρέθηκε με χειροπέδες.

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ όλη η τοπική κοινωνία γνώριζε τον τρόπο που ασκεί το ιατρικό λειτούργημα, η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν είχε ακούσει τίποτα!

Μάλιστα πριν από μία βδομάδα περίπου ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο εν λόγω γιατρός έκαναν από κοινού την παρουσίαση του νέου μηχανήματος για επεμβάσεις καταρράκτη που είχε προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον χειρούργο οφθαλμίατρο, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Ο ίδιος ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το νέο μηχάνημα που είχε στη διάθεσή του αφού όπως είχε πει η επέμβαση καταρράκτη είναι η πιο λεπτή, σοβαρή και πολύπλοκη επέμβαση που πραγματοποιείται στο ανθρώπινο σώμα»!!

Από το νέο μηχάνημα λοιπόν, ο οφθαλμίατρος θα βρεθεί σήμερα στη δικαιοσύνη, και απομένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία σε ανάλογες περιπτώσεις είχε δείξει άμεσα αντανακλαστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 46χρονου γιατρού – χειρουργού οφθαλμιάτρου Γενικού Νοσοκομείου στην Ήπειρο, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ιατρός είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να προβεί σε χειρουργική επέμβαση (καταρράκτη) στον 84χρονο πατέρα του. Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι, ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες (22-01-2015) το μεσημέρι, στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο Νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, επιστολικό φάκελο που περιείχε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

Στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ακόμα σφραγισμένος επιστολικός φάκελος, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα (23-01-2015), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.