Κινητικότητα στο παρά πέντε για τη ”Δωδώνη”

dodoni

dodoniΤην πρόταση που κατέθεσαν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ζητώντας τη στήριξη των κομμάτων του Κοινοβουλίου, παρουσίασαν οι εκπρόσωποί τους στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με εκπροσώπους των κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΑΣ Ιωαννίνων οι Ενώσεις ζήτησαν από τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν την πρότασή τους, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παραγωγών και της γαλακτοβιομηχανίας.
Η πρόταση αυτή, που ήταν πλήρης και τεκμηριωμένη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, συνοδευόταν μάλιστα από τραπεζική εγγυητική επιστολή, αποτελεί και μία διάψευση εκείνων που προσπάθησαν να την σαμποτάρουν, λέγοντας πως οι Ενώσεις αδυνατούν να καταθέσουν πρόταση.
«Οι Ενώσεις απέδειξαν ότι η  Ήπειρος και οι δυνάμεις της μπορούν όχι μόνο να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ αλλά και να της δώσουν την προοπτική που της αξίζει.
Τέλος οι Πρόεδροι των Ενώσεων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι την τελευταία στιγμή η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των Συνεταιρισμών να συνεχίσει η ΔΩΔΩΝΗ να αποτελεί  το κόσμημα της Ηπείρου, για τους κτηνοτρόφους και συνολικά για όλους τους Ηπειρώτες», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την γαλακτοβιομηχανία, όμως μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ήδη ανακοινώσει την απόσυρση του ενδιαφέροντός τους.
Έτσι, δεν αναμένονται πολλές προσφορές την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο το ενδιαφέρον θα είναι η συνέχεια, με την Αγροτική Τράπεζα να βρίσκεται σε θέση υποχρέωσης να ανακοινώσει την πορεία της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος μεταφέροντας δήλωση του Φώτη Κουβέλη έκανε λόγο για προσπάθεια συνεννόησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να μην διασκορπιστεί πωλούμενη η επιχείρηση.

Δικαιωμένοι οι κτηνοτρόφοι
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου, που είχαν αναφέρει από την πρώτη στιγμή, ότι η διαδικασία που ακολουθεί η ΑΤΕ δεν πρόκειται να αποφέρει αποτελέσματα για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, εμφανίζονται δικαιωμένοι από τις εξελίξεις.
Ο κ. Τζίμας, μέλος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου επανέλαβε ότι  ο διαγωνισμός θα έπρεπε ήδη να έχει ακυρωθεί και πως όλοι αναμένουν να υπάρξει ένα αίσιο τέλος που δεν θα είναι άλλο από τη διατήρηση του υφιστάμενου χαρακτήρα της επιχείρησης.
«Θα πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία και για τις τιμές και τις προσφορές που καταθέτουν για τη ΔΩΔΩΝΗ οι ενδιαφερόμενοι. Η απαξίωση της επιχείρησης δεν έχει έρθει ούτε από τους κτηνοτρόφους, ούτε από τους εργαζόμενους, αλλά από τις διοικήσεις της ΑΤΕ. Είναι άλλο πράγμα η ομαλή λειτουργία και η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και άλλο πράγμα η αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσκληση για το γλέντι
Στο μεταξύ, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί ετοιμάζονται για την αυριανή ετήσια εκδήλωση με πανηγυρικό χαρακτήρα, στον αύλειο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, με προσφορές των εδεσμάτων από τους κτηνοτρόφους και των τυροκομικών προϊόντων από τη ΔΩΔΩΝΗ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το epirusonline