ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ για τους συμβασιούχους του Δήμου Ιωαννιτών

Ενιαία πάλη για σταθερή και πλήρη εργασία

Ο δίκαιος αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο Ιωαννιτών για την συνέχιση της εργασίας τους κόντρα στις απολύσεις 130 οικογενειών και την απλήρωτη εργασία χρειάζεται να συναντήσει την ευρεία, καθολική στήριξη και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Αφορά κάθε εργατική λαική οικογένεια που έχει άνεργο, απολυμένο, απλήρωτο εργαζόμενο, όλους όσους βιώνουν στο πετσί τους, κάθε μέρα όλο και πιο έντονα, πρόσθετα βάσανα, επιπλέον δυσκολίες και εμπόδια στο να μπορέσουν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδες ανάγκες τους.

Χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους και στο δημόσιο τομέα πετιούνται στο δρόμο, βρίσκονται υπό απόλυση. Δεν είναι λύση, αλλά συνέχιση της κοροϊδίας, η συμφωνία που επικαλείται η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ για έλεγχο της νομιμότητας των προσλήψεων μέσω διαπαραταξιακών επιτροπών και του ΑΣΕΠ. Η μόνη δίκαιη λύση είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις.

Ας μη συναγωνίζονται η σημερινή δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη της ΝΔ για το ποιος έχει τη μικρότερη ευθύνη. Είναι και οι δύο συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την πολύχρονη εργασιακή ομηρία και κοροϊδία που βιώνουν εκατοντάδες συμβασιούχοι. Και οι δύο είναι υπόλογοι για τη σημερινή κατάσταση της απόγνωσης που έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι που βρίσκονται υπό απόλυση. Ήταν και παραμένει πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η διαμόρφωση αυτού του άθλιου εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων, των ωρομισθίων, των εκτάκτων κλπ. Το διαμόρφωσαν και για να προωθήσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, αλλά και για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Αξιοποίησαν για το σκοπό αυτό και τις οδηγίες της ΕΕ. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και υλοποιούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στα πλαίσια των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση μέσα από τον Καλλικράτη Η επίκληση εισαγγελικής παρέμβασης και αστυνομίας από τον δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Φίλιππα Φίλιο συνάδει με το πνεύμα τρομοκράτησης και αυταρχισμού για να επιβάλλει την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική..

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με το αίτημα των συμβασιούχων για σταθερή πλήρη εργασία, να μην πέσουν στην παγίδα της νομιμότητας που επικαλείται η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τις απολύσεις . Η πάλη για το δικαίωμα σε πλήρη σταθερή εργασία με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να είναι ενιαία. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κοινό εχθρό την πολιτική των κομμάτων και των δυνάμεων που υπηρετούν την πλουτοκρατία.

Απέναντι σε αυτή την βάρβαρη αντιλαική επίθεση, τα συνεχιζόμενα σκληρά μέτρα που δεν θα έχουν τελειωμό οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζεται να συγκεντρώσουν και να οργανώσουν τις δυνάμεις τους για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση δείχνει τα πεπερασμένα όρια του συστήματος. Μαχητικά και με ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι, τα ευρύτερα λαικά στρώματα να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Απαιτείται ισχυρό ταξικό κίνημα, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, στήριξη του ΚΚΕ, εγκατάλειψη των κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων ηγεσιών.

.

ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΚΕ

4/3/2010