Δεμένα τα πλοία στο Λιμάνι την Τετάρτη

limaniigm

limaniigmΕικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 3 Απριλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκε η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο, όπως αναφέρει η ΠΕΜΕΝ, προωθείται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η άρση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία και ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων.

Στη σχετική ανακοίνωση καταγγέλλεται πως «καταργείται το 10μηνο και 7μηνο δρομολόγησης συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων, αποσαρθρώνεται το ακτοπλοϊκό δίκτυο, ξεπουλιέται το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ιδιωτικοποιείται η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση».

Στην απεργία συμμετέχουν και τα πλοία κοντινών αποστάσεων του Σωματείου “Άγιος Σπυρίδων” και έτσι από το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώθηκε πως το επιβατικό κοινό, που επειθυμεί να ταξιδέψει από τις 06:00 π.μ. της Τετάρτης, έως τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης θα πρέπει να συμβουλεύεται από τα κατά τόπους πρακτορεία και λιμεναρχεία.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Εργαζόμενες – οι,  νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,

 

Η 24ωργη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, συνεχίζοντας τον δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα τους -παρότι βρίσκονται σε επιστράτευση- ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τιτλοφορείται «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, προωθείται η άρση του καμποτάζ στα επιβατικά πλοία, επεκτείνεται η μαύρη ανασφάλιστη εργασία σε όλα τα καράβια, αλλάζει η σύνθεση των πληρωμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της ζωής ναυτεργατών και επιβατών.

Αποσαρθρώνεται  το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας μας , παραδίνεται ολόκληρο το λιμενικό δίκτυο της χώρας στα μονοπώλια, ιδιωτικοποιώντας τα λιμάνια στα οποία συγκαταλέγεται και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, επεκτείνει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές  στους εφοπλιστές την ίδια ώρα που φοροαφαιμάζει  την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Το εκτρωματικο αυτό νομοσχέδιο που ψευδεπίγραφα  τιτλοφόρησε η κυβέρνηση

«για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ» αποτελεί κομμάτι του παζλ της ενιαίας αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης που διεξάγεται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, από τις αρχές της δεκαετίας του 90 για λογαριασμό των μονοπωλίων και εντάθηκε με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής  οικονομικής  κρίσης  και στοχεύει στην αφαίρεση και των τελευταίων εργασιακών – ασφαλιστικών – συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης,  του εργαζόμενου λαού, γι αυτό και μας αφορά όλους.

Η ενιαία επίθεση απαιτεί ενιαία απάντηση, αντεπίθεση.

Τώρα είναι η ώρα της λαϊκής συμμαχίας,

Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

Σε αυτά τα πλαίσια και αυτήν την κατεύθυνση η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους φορείς του νομού μας, Σωματεία και Συλλόγους όλων των κλάδων  Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στην Σύσκεψη – Συζήτηση που διοργανώνει στα πλαίσια της Πανελλαδικής Απεργίας των Ναυτεργατών,  από κοινού με τα ταξικά Σωματεία τους, την ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΊΛΗ ώρα 7.30 μ.μ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ναυτικής  Ομοσπονδίας θα μιλήσει ο συνάδελφος  Γιάννης Τσουδάκης, ναυτεργάτης.

Ηγουμενίτσα 30 – 03 -2013

Η Διοίκηση του ΕΚΘ