Εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Θεσπρωτίας στην Πέρδικα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΕΥΚΛΕΙΔΗ  ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΚΑΙ   ΜΕΛΟΣ ΥΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΙΡΙΖΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   8:30μμ

4 χρόνια η Ελλάδα στο « γύψο »

Επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας

Ένα οικονομικό και εθνικό έγκλημα σε εξέλιξη

Τεράστια και διαρκής είναι η μεταφορά πλούτου τα τελευταία χρόνια από τα λαϊκά στρώματα προς τις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. Όσες οικονομίες απέκτησε με θυσίες δεκαετιών η μέση ελληνική οικογένεια μετατρέπονται σε χρέη προς τις εφορίες και το δημόσιο και από εκεί κατευθύνονται στους πιστωτές. Κοινωνική ασφάλιση, δικαιώματα σύνταξης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια, πενθήμερη εργασία, η αργία της Κυριακής,  όλα όσα το λαϊκό κίνημα κατέκτησε με αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, όλα όσα  σε κάθε  ευνομούμενη ευρωπαϊκή κοινωνία θεωρούνται αυτονόητα, κουρελιάζονται από το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και υπουργικές αποφάσεις. Η ευαισθησία τους εξαντλείται στα ψίχουλα του οίκτου και της φιλανθρωπίας των κοινωνικών μερισμάτων και στο προεκλογικό χαρτζιλίκι.

Το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο μέσα σε τέσσερα χρόνια ακρωτηρίασε την οικονομία, καθήλωσε κάθε οικονομική δραστηριότητα και συνέθλιψε το μέλλον της νεολαίας. Καμιά προπαγάνδα του δελτίου των οκτώ δεν είναι δυνατόν να αποκρύψει ή να ωραιοποιήσει τη βαρβαρότητα της οικονομικής επίθεσης ενάντια στα εισοδήματα της πλειονότητας των Ελλήνων, την ίδια ώρα που οι διεφθαρμένες οικονομικές ελίτ (« εθνικοί εργολάβοι » ιδιοκτήτες συστημικών ΜΜΕ, εφοπλιστές φορυφυγάδες, κρατικοδίατοι προμηθευτές και τραπεζίτες, βιομήχανοι χωρίς βιομηχανίες κ.ο.κ.) έχουν παραμείνει άθικτες και αποτελούν τις βασικές δυνάμεις στήριξης αυτής της επίθεσης. Πρόκειται για ένα έγκλημα οικονομικό, κοινωνικό και, τελικά, εθνικό, οι δράστες του οποίου έχουν ονοματεπώνυμο : η κυβέρνηση μειοψηφίας του δεύτερου και τέταρτου σε εκλογική απήχηση κόμματος.

Από το κράτος πρόνοιας στο ανάλγητο κράτος

Το περιβόητο επιχείρημα « τα δάνεια του Μνημονίου πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις » σήμερα αντιστρέφεται και αποδεικνύεται φθηνή προπαγάνδα, προπέτασμα καπνού, που καθώς διαλύεται, αφήνει να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα : Η Κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, για να πληρώσει τα δάνεια που συμφώνησε με  τους ξένους πιστωτές.

Όλα στο σφυρί!

Και επειδή οι ιδιωτικές περιουσίες δεν είναι απεριόριστες η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των πιστωτών βάζει στο χέρι το δημόσιο πλούτο.  « Η Ελλάδα πουλάει τα πάντα » είναι o πρόσφατος τίτλος της Γαλλικής « Liberation »  με τον οποίο περιγράφει εύγλωττα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας  αυτήν την περίοδο. Λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι, η ενέργεια, το φυσικό αέριο, ητο νερό, δημόσιες εκτάσεις, το υπέδαφο, όλος ο πλούτος και οι υποδομές που δημιούργησε ο λαός εκποιούνται σε περίοδο εκπτώσεων. Και ακόμη η ίδια ελληνική ψυχή, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία : Ο Ναός του Απόλλωνος  Ζωστήρος, η Ακροναυπλία, τα « Προσφυγικά », τα νεοκλασσικά  κτίρια στην Πλάκα κ.ά. Από παραλίες είναι φανερό πως δε σκοπεύουν να αφήσουν τίποτε, ούτε όσες ανήκουν στο πρόγραμμα Natoura 2000 ή έχουν χαρακτηριστεί ζώνες ειδικής προστασίας, όπως ο « Ισσός » και ο « Ερημίτης » στην Κέρκυρα και « το Αλωνάκι » στην Πρέβεζα. Μόνο στη Θεσπρωτία προβλέπεται η εκποίηση πέντε δημόσιων εκτάσεων – ακινήτων, στο Δήμο Ηγουμενίτσας (θέση « Πυργί »), τη Σαγιάδα (στη θέση « Χασομέρι »), στην Παραμυθιά και τα Σύβοτα. Και φυσικά το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας που με την κατάλληλη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Ξεπουλάνε, λοιπόν, με απύθμενο θράσσος τα πάντα βαφτίζοντας την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας « αξιοποίηση ».

Τι να κάνουμε

Αντίθετα,  ο κίνδυνος μονιμοποίησης της καχεξίας της οικονομίας σε βάθος χρόνου, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αντιστροφής αυτής της κατάστασης τώρα, προτού καταστρέψει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.  Η κοινωνία, ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη να προστατεύσει το παρόν και να διεκδικήσει το μέλλον των παιδιών του. Η ανάθεση αυτού του αγώνα στους άλλους, η αποποίηση της προσωπικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία  είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τον  ατομικό αφανισμό και τη συλλογική υποταγή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους στο πλαίσιο μιας νέας Ευρωπαϊκής συμφωνίας.

Την προστασία της δημόσιας περιουσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την κατάργηση των μνημονιακών νόμων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Την ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Την επανάκτηση της πολιτικής και εθνικής αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας.

 

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

 

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.      Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ