ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ. ΜΑΝΤΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΕΣ-ΒΡΥΣΕΛΛΑ

syriza0To ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη συμμετοχή του  βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά.  Στο νοσοκομείο συμμετείχε σε σύσκεψη  με τον προσωρινό διοικητή του ιδρύματος, τον προϊστάμενο της διοικητικής υπηρεσίας, την προϊσταμένη του νοσηλευτικού, την προϊσταμένη οικονομικού, τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών, τον προϊστάμενο της ιατρικής υπηρεσίας,   εκπρόσωπο της τριμελούς επιτροπής καθώς και την πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων στο ίδρυμα. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό ίδρυμα με σοβαρότερο την έλλειψη προσωπικού (άμεση προτεραιότητα η στελέχωση της παθολογικής κλινικής με 2 ειδικούς ιατρούς)  και την συνεχή συρρίκνωση των κονδυλίων του προϋπολογισμού που καθιστά αδύνατη την λειτουργία του ιδρύματος αν δεν βρεθούν άμεσα νέοι πόροι. 

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου για την ερώτηση που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο  Υγείας και την ασαφή απάντηση την οποία έλαβε, η οποία αποφεύγει να μπει στην ουσία των κρίσιμων προβλημάτων που ταλανίζουν το ίδρυμα και το προσωπικό του και  που απαιτούν άμεσα ρεαλιστικές λύσεις.

Στην συνέχεια κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο Χρήστος Μαντάς συνοδευόμενοι από τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών, την πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου επισκέφθηκαν το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα. Το ζήτημα της επικαιροποίησης του οργανισμού του ιδρύματος που θα πρέπει να περιλαμβάνει το ΤΕΠ τα ΚΥ και τις μονάδες ψυχικής υγείας του νομού είναι ένα επίσης κρίσιμο ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ευθύνη και σοβαρότητα από την πολιτεία.

Είναι άμεση ανάγκη να στηριχθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του νοσοκομείου και των ανθρώπων του, που οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης έχουν φέρει στα όρια της ασφυξίας. Θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει να λειτουργήσουν με ρεαλιστικό τρόπο η νέα πτέρυγα του ΓΝ Φιλιατών και το ΤΕΠ με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας σε υγεία και εργασία αλλά και το γεγονός πως το λιμάνι, τα σύνορα και η Εγνατία αυξάνουν τον πληθυσμό και την τουριστική κίνηση στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.