Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τους οδικούς άξονες που εκτελούνται με σύμβαση παραχώρησης

syriza0Στη Βουλή φέρνουν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Ιωαννίνων Χρτήστου Μαντά,  με Ερώτησή τους και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων το θέμα της υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων που εκτελούνται με Συμβάσεις Παραχώρησης. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι τα έργα έχουν διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί στα έργα αυτά. Παράλληλα υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών στα ημιτελή και υπό εκτέλεση τμήματα των οδικών αξόνων, με σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλειά τους, ενώ συνεχίζεται η προείσπραξη των εσόδων από τα εκχωρηθέντα διόδια.

Στο ίδιο διάστημα συνεχίζονται από τους Παραχωρησιούχους ,οι διώξεις και οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις κατά των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τα αυξημένα διόδια.

 Οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ερωτούν για την σημερινή κατάσταση, στις σε εξέλιξη Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε οδικών αξόνων καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τον ακριβή ρόλο και τα καθήκοντα του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Βιδάλη.