Καχριμάνης για Εγνατία… «Ήταν λεκτικές υπερβολές σε μία ιδιωτική συζήτηση…»

Στο θέμα της Εγνατίας επανέρχεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μετά από όσα ανέφερε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την επικινδυνότητα του δρόμου, σημειώνοντας ότι ήταν απόψεις σε μία ιδιωτική συζήτηση!

Ο Περιφερειάρχης μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αναφέρει ότι δεν υπήρξαν καταγγελίες ή δηλώσεις αλλά υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης (προφανώς από τον ίδιο) για την επικινδυνότητα του δρόμου.

Χαρακτηρίζει την συζήτηση που έγινε στην Περιφερειακή Επιτροπή, κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρόντων όλων των μελών της αλλά και δημοσιογράφων ως… ιδιωτική και υποστηρίζει ότι καταγράφηκε μη νόμιμα!!!

Επί της ουσίας τώρα και ουσία είναι οι αναφορές του για την επικινδυνότητα του δρόμου δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα παρά μόνο ότι ήταν λεκτικές υπερβολές της καθομιλουμένης!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση για την Εγνατία Οδό

Τις τελευταίες ημέρες από  ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης -που με την ταχύτητα που μεταδίδεται στην εποχή μας κάθε πληροφορία ή ‘πληροφορία’ έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις- επιχειρείται όχι μόνο η διόγκωση αλλά και η αλλοίωση του περιεχομένου ιδιωτικής συζήτησης.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που προκλήθηκε από παριστάμενο μέλος της Επιτροπής για την αύξηση των τελών διοδίων στην Εγνατία οδό, που απασχολεί την επικαιρότητα, αναφέρθηκε ιδιωτικά και όχι υπό τη θεσμική ιδιότητά του σε θέματα συντήρησης της Εγνατίας για να στηρίξει την άποψή του περί αναγκαιότητας αύξησης των τελών.

Η συζήτηση αυτή καταγράφηκε μη νόμιμα με μηχανικά μέσα, καθώς ουδείς των συμμετεχόντων σε αυτήν είχε ενημερωθεί ούτε πολύ περισσότερο είχε συναινέσει στην καταγραφή της και την εν συνεχεία αποσπασματική μεταφορά και διασπορά της στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι προφανές από το περιεχόμενό της ότι δεν πρόκειται ούτε για δηλώσεις, ούτε για καταγγελίες του Περιφερειάρχη Ηπείρου, αλλά για απόψεις που εκφράστηκαν στο πλαίσιο της ιδιωτικής συζήτησης με πολιτική αντιπαράθεση και διάσπαρτες παρεμβάσεις συνομιλητών.

Εν τη ρύμη του προφορικού λόγου και της έντασης της συζήτησης χρησιμοποιήθηκαν συνήθεις, ενδεχομένως και «υπερβολικές» εκφράσεις της καθομιλουμένης. Λ.χ. καθημερινά σήμερα στο πλαίσιο κριτικής ακούγονται εκφράσεις για κατάρρευση του συστήματος υγείας, της δημόσιας διοίκησης κλπ.

Μάλιστα την επόμενη ημέρα σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ερωτηθείς σχετικά, προέβη σε διευκρινίσεις.

Η συντήρηση στην επικαιρότητα ανύπαρκτων «δηλώσεων» και «καταγγελιών» και η αυτόκλητη διασταλτική «ερμηνεία» τους δεν προσφέρουν στην ενημέρωση, το αντίθετο: την παραποιούν.