Να δοθεί παράταση στην υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων ζητάει ο Σταύρος Καλογιάννης

Το σοβαρό θέμα που προκύπτει από την αλλαγή διαδικασίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων σε συνδυασμό με την μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσης της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, (20/06), και μετά από πολλές παλινωδίες ανακοινώθηκε η βαθμολογία των διαγωνιζομένων υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Είχε ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του μηχανογραφικού δελτίου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 28η Ιουνίου 2011.

Όμως, ενώ βρισκόμαστε ήδη στις 23 Ιουνίου, το Υπουργείο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδιο, κλπ).

Λαμβάνοντας επιπλέον υπ’ όψη ότι:

–        εφέτος, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία σε ηλεκτρονική μορφή,

–        έχει τροποποιηθεί, την τελευταία στιγμή, το σύστημα μετεγγραφών,

γίνεται φανερό ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται σε χιλιάδες υποψήφιους και στις οικογένειές τους είναι σοβαρότατα.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά την Υπουργό εάν προτίθεται να δώσει παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων ώστε να εκτονώσει μερικώς την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί λόγω της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο τις πανελλήνιες εξετάσεις, δίνοντας παράλληλα επαρκή χρόνο στους υποψηφίους.