Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας (video)

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου  στην Ηγουμενίτσα, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΚΕΕΕ και της ΟΣΥΕ.

Στον Σύλλογο εντάσσονται 16 Επιμελητήρια, της Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων –Πρέβεζας), των Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου – Κέρκυρας – Κεφαλληνίας & Ιθάκης – Λευκάδας), Δυτ. Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας – Αχαΐας – Ηλείας) και Πελοποννήσου (Αργολίδος – Αρκαδίας – Κορίνθου – Λακωνίας – Μεσσηνίας), απαριθμεί 90 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 150.000 ενεργές Επιχειρήσεις!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσει δια ζώσης και διαδικτυακά συναδέλφους μέλη του από όλα τα Επιμελητήρια του Συλλόγου και τον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κο Μιχάλη Γιάγκα στις διεργασίες της ΓΣ, τους οποίους και ευχαριστεί για την συμμετοχή τους.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων του Συλλόγουπου διευκόλυναν την συμμετοχή των συναδέλφων μας, το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την ευγενική του χορηγία, και φυσικά το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που φιλοξένησε με τον πλέον άρτιο τρόπο τις δράσεις μας, τους συναδέλφους στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία του τριημέρου της ΓΣ,  την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας για την πολύτιμη ενίσχυσή της, την Ομοσπονδία Συλλόγων Επιμελητηρίων Ελλάδας για την στήριξη άμεση και έμμεση στην επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου μας και την συνάδελφο Κωνσταντίνα Τογκαρίδου Διευθύντρια Επιμελητηρίου Καστοριάς και εισηγήτρια θέματος ΗΔ της ΓΣ.

Τα πεπραγμένα του τριήμερου εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου  στην Ηγουμενίτσα έχουν ως εξής :

Την Παρασκευή 12.05 έγινε Διευρυμένη Συνεδρίαση ΔΣ  όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η τρέχουσα κατάσταση του Συλλόγου καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα. Επίσης έγινε επισκόπηση των θεμάτων συζήτησης της ΓΣ, επισκόπηση και οριστικοποίηση Θεματικής των Τραπεζιών Εργασίας βάση θεμάτων συζήτησης που υποβλήθηκαν από τους συναδέλφους.

Το Σάββατο 13.05 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κος Μιχάλης Γιάγκας, στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά τους στον Επιμελητηριακό και Υπαλληλικό Θεσμό.

Συζητήθηκαν και Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. 2022, ο Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2022 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, οι Προϋπολογισμοί Ετών 2023 & 2024, ο Καθορισμός Στόχων του Συλλόγου Έτους 2023,η αύξηση της συνδρομής των μελών προς το Σύλλογο από το έτος 2024 για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητάς του,η ανάληψη ενεργειών για την βελτίωση του κύρους του Επιμελητηριακού θεσμού των Εκπροσώπων του και των Μελών του, η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.

 Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ προέβη σε συνοπτική αναφορά των δράσεων της ΟΣΥΕ, υπενθύμισε την σημαντική συμβολή της στις εξελίξεις της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και ΓΕΜΗ, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης συνεδρίων και συγκέντρωσης των υπαλλήλων για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καστοριάς κα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου παρουσίασε συνοπτικά τα ζητήματα της στοχοθεσίας επιφυλασσόμενη για αναλυτική παρουσίαση με απτά παραδείγματα για κάθε τμήμα των Επιμελητηρίων σε τηλεκπαίδευση που θα διοργανώσει  η ΟΣΥΕ το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο δεύτερο σκέλος της ΓΣ πραγματοποιήθηκαν τρία (3) Τραπέζια Εργασίας υπό την Προεδρεία των μελών του ΔΣ,  όπου αναπτύχθηκαν Προβληματισμοί – Εξελίξεις καιανταλλαγή Καλών Πρακτικώνστο Α) ΜΗΤΡΩΟ & ΓΕΜΗ,Υπευθ.: Ευγενία Καμπιώτη Γραμματέας ΔΣ- Επιμ. Ζακύνθου & Νικόλαος Καραμάνης Μέλος ΔΣ- Επιμ. Πρέβεζας, Β) σε θέματα Λογιστηρίου – Υλοποίηση Προγραμμάτων, Υπευθ.: Αριστοτέλης Μιχαλόπουλος Αντιπρόεδρος ΔΣ- Επιμ. Αργολίδας & Γεώργιος Ρόμπολας Ταμίας ΔΣ- Επιμ. Αιτωλοακαρνανίας καιΓ)στην Διοικητική Διαχείριση Θεμάτων, Υπευθ.: Πέτρος Ζουμπούλης Πρόεδρος ΔΣ – Επιμ. Θεσπρωτίας.

Την Κυριακή 14.05 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΓΣ με την συνοπτική αναφορά των σημαντικών σημείων συζήτησης στα Τραπέζια Εργασίας.