ΠΑΜΕ: Η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιφέρεια Θεσπρωτίας δεν έχει προηγούμενο

pame_sima

pame_simaΗ κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  στην περιφέρεια Θεσπρωτίας δεν έχει προηγούμενο.

Παρόλο  που βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις τριάντα σε όλες τις ειδικότητες ( δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές ειδικοτήτων , ειδική αγωγή).

Αποτέλεσμα εκατοντάδες διδακτικές ώρες να χάνονται για τους μαθητές. Τα παραπάνω βέβαια είναι αποτέλεσμα των μηδενικών διορισμών που πραγματοποίησε φέτος η τρικομματική κυβέρνηση  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (πχ διόρισε πέντε μόλις δασκάλους σε όλη την Ελλάδα) και των ελάχιστων πιστώσεων που δόθηκαν για την πρόσληψη αναπληρωτών και έχουν ήδη εξαντληθεί. Υπάρχουν σχολεία στα οποία ορισμένα μαθήματα δεν έχουν καν ξεκινήσει και άλλα στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες ώρες. Παράλληλα τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες είναι φέτος μειωμένα κατά 60% και ταυτόχρονα με τα  προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών η κατάσταση γίνεται πραγματικά δύσκολη με θύματα πρώτα και κύρια τους μικρούς μαθητές.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ειδικές ανάγκες. Για πρώτη φορά δεν εγκρίθηκαν όλες οι πιστώσεις για την παράλληλη στήριξη με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά και οι οικογένειες τους να βρίσκονται σε αδιέξοδο και πολλά από αυτά να παραμένουν ακόμη στα σπίτια τους. Επίσης η δασκάλα Ειδικής Αγωγής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας τις επόμενες ημέρες θα πάρει άδεια κύησης. Αν δεν πραγματοποιηθεί πρόσληψη εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής το ειδικό δημοτικό σχολείο θα κλείσει !!!

Καλούμε τη Διεύθυνση ΠΕ Θεσπρωτίας, την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας ΤΩΡΑ να δώσουν λύση.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός «κατώτερου θεού»!

Αποτελεί αναγκαιότητα η συσπείρωση  εκπαιδευτικών , γονιών , μαθητών, εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου.

Η βάρβαρη αυτή πολιτική που υλοποιούν σε βάρος του λαού κυβέρνηση , ευρωπαϊκή ένωση, και ΔΝΤ πρέπει να ανατραπεί.

Άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα δεν υπάρχει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην πανεργατική – πανϋπαλληλική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας (ώρα 10:30 πμ –HONTOS CENTER –Ηγουμενίτσα).

Ηγουμενίτσα 11/02/2013