ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

2010-12-13 20:46:23

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

 

Κ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

 

ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »

 

Ταχ. Διεύθυνση: Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσα

 

Ταχ. Κώδικας: 46 100 Ηγουμενίτσα

 

Πληροφορίες: 6932029995 Ζήγος Χρήστος

 

Τηλέφωνο : 2665-0- 27728

 

Fax : 2665-0-27738

 

Ηλεκτρ. Δ/νση: www.ipiros-holidays.gr

 

e-mail : info@ipiros-holidays.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

Προς τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

 

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας η εγκύκλιος με τους όρους συμμετοχής των τουριστικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2011 .

 

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να προσέλθουν μέχρι τις 31/01/2011 στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας , ( Αγησιλάου 10 Αθήνα , 5ος όροφος γρ. 506 ) ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις .

 

 

 

 

“ΜΕΡΙΜΝΑ” στη Ν.Α. Ιωαννίνων

2010-12-13 20:05:44

 

Τα εγκαίνια της εορταγοράς που πραγματοποιεί στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων η «ΜΕΡΙΜΝΑ» έγιναν σήμερα το πρωί από το Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου (και προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρίας) κ. Κων. Πέτσιο και τη Διευθύντρια κ. Καλλιρρόη. Ζηκίδου (φωτό). Η εορταγορά θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

 

Η Μέριμνα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών κα οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια, μια απώλεια ή το θάνατο.

 

Η Μέριμνα παρέχει ψυχολογική στήριξη σε περιπτώσεις που ολόκληρη κοινότητα συγκλονίζεται από το θάνατο ενός μέλους της. Οι παρεμβάσεις της συνήθως πραγματοποιούνται σε σχολικές κοινότητες που βιώνουν το θάνατο μαθητή ή εκπαιδευτικού και καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα συλλογικό και μακροχρόνιο θρήνο. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ψυχολόγοι της Μέριμνας στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να συζητήσουν τη συγκεκριμένη απώλεια με τους μαθητές τους και να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν αυτήν την εμπειρία. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, οργανώνουν ομιλία και συζήτηση με τους γονείς με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στις αντιδράσεις θρήνου των παιδιών τους.

 

 

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, η Μέριμνα στηρίζει σχολικές κοινότητες που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες καταστροφές ή τραυματικά γεγονότα.

 

 

 

 

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσας

2010-12-12 23:52:11

 

Κινήσεις ανθρωπιάς σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κλινοσκεπάσματα στους πρόσφυγες του λιμανιού Ηγουμενίτσας από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσας. Επίσης η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία ζητά οι ανήλικοι μετανάστες να είναι υπό την εποπτεία δικαστικού λειτουργού και να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα η 10η Δεκεμβρίου. Η ημέρα αυτή μας θυ μίζει ότι και στη χώρα μας στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπάρχουν σήμερα ανοιχτά ζητήματα σε αρκετές κοινωνικές ομάδες. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως απολαμβάνουν ένα Κράτος Δικαίου πολίτες όπως οι κρατούμενοι που αναγκάζονται να εξεγερθούν, οι ανήλικοι διαδηλωτές που δικάζονται ως τρομοκράτες, οι εξαρτημένοι χρήστες που διώκονται σαν εγκληματίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι ρομά που αντιμετωπίζονται σαν ανεπιθύμητοι, οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε γραφειοκρατική ομηρία. Επειδή δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνο σε ανέξοδες και άνευ περιεχομένου διακηρύξεις επιλέγουμε να απαντήσουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλά : την αλληλεγγύη.

 

 

 

Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου διοργανώσαμε μια δράση αλληλεγγύης ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση που βιώνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες της Ηγουμενίτσας. Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου εθελοντές ιατροί τους εξέτασαν και να τους παρείχαν βασική πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης τους ενίσχυσαν με κλινοσκεπάσματα και ενδύματα. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η παραπάνω δράση ήταν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας, με την ευγενική παραχώρηση της, διοικήτριας του Νοσοκομείου Φιλιατών και την βοήθεια της γιατρού της ομάδας μας.

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 11η Δεκεμβρίου. Ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν πως πολλά εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς σε όλο το κόσμο, ενώ εκατομμύρια είναι τα θύματα της εμπορίας για σκοπούς μαύρης εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Επίσης συνεχώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα εμπορίας παιδικών οργάνων. Οι ένοπλες συγκρούσεις, η φτώχεια η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση επιδεινώνουν τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών. Στη χώρα μας, τα παιδιά των φαναριών και του δρόμου είναι ορατή μορφή παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης αλλά διαστάσεις μοιάζει να λαμβάνει και το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

 

 

 

Με αφορμή την ημέρα αυτή, δεν μπορούμε να μην καταδείξουμε για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι αρκετοί ανήλικοι μετανάστες και πρόσφυγες διαβιούν και στην Ηγουμενίτσα, περιμένοντας να βιώσουν το όνειρο της «φυγής προς τη Δύση». Θα πούμε για μια ακόμα φορά πως θα πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη δικαστικού λειτουργού και να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων, όπου δικαιούνται να μπουν σε προγράμματα εκμάθησης ελληνικών και κατάρτισης. Δυστυχώς οι πόλεμοι και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης έχουν ακυρώσει τα χρόνια της ανεμελιάς, του παιχνιδιού και της φαντασίας τους, όπως η πρωτοφανής εντατικοποίηση στον τομέα της εκπαίδευσης κάνει το ίδιο στους εδώ συνομήλικούς τους, ενώ αμφότεροι υποφέρουν αρκετές φορές από την αυθαιρεσία των ένστολων απέναντί τους.

 

 

 

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως πρέπει να ευαισθητοποιούμαστε και να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα ευπαθών ομάδων συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, γιατί σε λίγο θα έρθει και η δική μας σειρά.

 

 

 

 

Ιατρική φροντίδα στους πρόσφυγες

2010-12-10 23:18:33

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 17

 

46100 Ηγουμενίτσα

 

Τηλ/fax: 26650-25270

 

Ηγουμενίτσα:10/12/2010

 

Αρ.Πρωτ.:356

 

 

 

Θέμα: ανθρωπιστική αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών

 

Αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει διογκωθεί σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές με τα χαρακτηριστικά της Ηγουμενίτσας(λιμάνι). Προκαλούνται πολλαπλά, πολυεπίπεδα προβλήματα που επηρεάζουν και τη ζωή της πόλης. Η ευθύνη αντιμετώπισής τους ανήκει στη συντεταγμένη Πολιτεία. Η ανθρωπιστική συνιστώσα μας αφορά όλους. Κύρια θέματα, στοιχειώδης έστω Υγειονομική κάλυψη, σίτιση και στέγαση.

 

Επισημαίνουμε ότι η ομαδική διαβίωση σε άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους για τους ίδιους αλλά και δυνητική επέκτασή τους στο μόνιμο πληθυσμό της Πόλης. Επιβάλλεται η προσπάθεια αντιμετώπισής τους για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά είναι επίσης προς το συμφέρον και του μόνιμου πληθυσμού η αντιμετώπιση πιθανών μολυσματικών εστιών.

 

Στα πλαίσια αυτά χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε ως Σύλλογος στις ιδιωτικές, εθελοντικές πρωτοβουλίες υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν αναληφθεί μέχρι τώρα από μέλη μας. Αυτό αφορά και σε μελλοντικές ενέργειες και καλούμε και όποιους άλλους γιατρούς αν το επιθυμούν να συμμετέχουν με τη κάλυψη του Ιατρικού Συλλόγου.

 

Πιο συγκεκριμένα για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και από καθήκον που επιβάλλεται από την Ιατρική Δεοντολογία, εξετάζουμε όλους τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα με έκτακτα προβλήματα Υγείας, ανεξάρτητα από καταγωγή, φυλή, χρώμα δέρματος, οικονομική κατάσταση ή άλλα επιμέρους γνωρίσματα.

 

Επίσης συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου στο Λαδοχώρι στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2010 και σε παρόμοιες ενέργειες που πιθανόν να ακολουθήσουν.

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο

 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

 

Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας Οικονόμου Κων/νος

 

 

 

 

Αναβολή φωταγώγησης Δέντρου

2010-12-09 19:40:32

 

Λόγω του δελτίου εκτάκτων καιρικών φαινομένων το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αρταίων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 7:30μ.μ. στην κεντρική πλατεία, αναβάλλεται για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:30μ.μ., στον ίδιο χώρο.

 

 

 

 

20εκ. ευρώ για έργα αστικής ανάπλασης

2010-12-09 15:09:53

 

 

20εκ. ευρώ για έργα αστικής ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ

 

Άλλο ένα ισχυρό χρηματοδοτικό «εργαλείο» αποκτούν οι δήμοι των πρωτευουσών των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των πόλεων και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της κάθε περιοχής.

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα υπέγραψε την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» και στον τομέα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση».

 

Η πρόσκληση, συνολικής δημόσιας δαπάνης 19.800.000,00€, απευθύνεται στους Δήμους, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας που από τη Δευτέρα 13/12/10 μπορούν να υποβάλουν προτάσεις έργων για «Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

 

Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αφορούν επιλεγμένες περιοχές παρέμβασης, οι οποίες περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Σ.Α.Α.) και θα περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες δράσεων:

 

 

* Κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρόμων

 

* Κατασκευή νέων και ανάπλαση υφιστάμενων πλατειών

 

* Δημιουργία, βελτίωση και επέκταση παιδικών χαρών

 

* Δημιουργία ή/και ανάπλαση χώρων πρασίνου, αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων

 

* Ανάπλαση, αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση χώρων και κτιρίων

 

* Δημιουργία ή/και βελτίωση χώρων στάθμευσης

 

* Διαμόρφωση χώρων και δημιουργία υποδομών για δραστηριότητες αναψυχής και πραγματοποίηση εκδηλώσεων

 

* Κατασκευή – βελτίωση υποδομών (κατασκευή – ανακατασκευή δρόμων, βελτίωση – επέκταση δικτύων αντιπλημμυρικής προστασίας, φωτισμοί κ.λ.π.) σε περιοχές ανάπλασης.

 

 

Επίσης, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας οι οποίοι είναι: η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και η συνέχιση της εφαρμογής ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την αστική και αγροτική αναγέννηση.

 

 

 

 

Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ

2010-12-09 12:01:09

 

Για την υπαγωγή των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

 

Σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διευκρινίζει τα εξής:

 

Δικαιούχοι έκπτωσης της τάξεως του 20% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει σήμερα, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 3882/2010 (για την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικογενειακού Τιμολογίου) οι μακροχρόνια άνεργοι (άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών –συνταξιούχων.

 

Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ ΑΕ οι δικαιούχοι που θέλουν να ενταχθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2010 τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά (στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ στην διεύθυνση www.dei.gr) είτε τηλεφωνικά (στο 210-9298000) είτε μέσω ΚΕΠ και το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

 

1) Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

 

2) Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας (ή διαβατηρίου) και

 

3) Ο ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).

 

Δεν απαιτείται κατάθεση ή προσκόμιση κατά την υποβολή της αίτησης δικαιολογητικών που να αποδεικνύουν ότι οι δικαιούχοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς ο έλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται με απευθείας διασταύρωση στοιχείων από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους Διαχειριστές του Δικτύου.

 

 

 

Συνεπώς οι μακροχρόνια άνεργοι δεν απαιτείται να εκδώσουν από τον ΟΑΕΔ ή να προσκομίσουν στη ΔΕΗ οποιοδήποτε δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το διάστημα κατά το οποίο είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού.

 

 

 

 

Γενική συνέλευση Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ

2010-12-08 20:31:36

 

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., συνήλθε στις 6 Δεκεμβρίου σε πλήρη απαρτία και αποφάσισε με απόλυτη ομοφωνία να προτείνει μία σειρά από μέτρα με στόχο όχι μόνο την κάλυψη των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και του χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας. Η συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

 

Α. Συμμετέχουμε στην γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την 15η Δεκεμβρίου 2010 και εκφράζουμε την αντίθεσή μας για κάθε νέο αντεργατικό μέτρο. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση, πόσο μάλλον την επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, των απολύσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος.

 

Β.Ειδικότερα για τα συμβαίνοντα στην εταιρία μας:

 

1.Τονίζουμε την ανάγκη η ΔΩΔΩΝΗ να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τις ιδρυτικές καταστατικές της δεσμεύσεις:

 

-Να στηρίζει το εισόδημα των παραγωγών

 

-Να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου

 

2.Καλούμε την Διοίκηση της εταιρίας και τις Διοικήσεις των μετόχων να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποτελέσει η ΔΩΔΩΝΗ και στο μέλλον μια εταιρία πρότυπο στο πεδίο εφαρμογής των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, της επιχειρηματικής ηθικής και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

3.Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε, να αλλάξουν οι όροι και στην ουσία να καταργηθεί το επί 23 συναπτά έτη ευρισκόμενο σε ισχύ ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων, που αποτελεί βάση της συμφωνίας των εργαζομένων με την επιχείρηση.

 

4.Καταγγέλλουμε τις επανειλημμένες προσπάθειες της Διοίκησης να καταπατήσει με βάναυσο τρόπο θεμελιώδεις διατάξεις του εσωτερικού κανονισμού εργασίας μεταξύ των οποίων αναφέρεται συγκεκριμένα το άρθρο 11 του κανονισμού.

 

5.Καταδικάζουμε τις αλαζονικές και προσβλητικές συμπεριφορές και σχόλια εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της επιχείρησης από όπου και αν προέρχονται. Η ΔΩΔΩΝΗ χαρακτηρίζεται από την επιτυχημένη κερδοφόρα παρουσία της στον κόσμο των επιχειρήσεων και αυτή η πορεία μέχρι σήμερα βασίζεται σ’ αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους, που σήμερα λοιδορούνται. Απαιτείται περίσσεια θράσους και παντελής αδυναμία κατανόησης του μεγέθους και των επιτευγμάτων της ΔΩΔΩΝΗΣ για να τολμήσει κανείς να απαξιώσει και να υποτιμήσει αυτή την ιστορία της οποίας συστατικό στοιχείο αποτελούν οι εργαζόμενοι.

 

6.Διαμαρτυρόμαστε για την αδράνεια των Διοικήσεων να ασχοληθούν με ουσιώδη προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας και συγκεκριμένα με τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος και την περιγραφή των θέσεων εργασίας. Απαιτούμε την άμεση ενασχόληση και την παρουσίαση χρονοδιαγράμματος στο επόμενο κιόλας Διοικητικό Συμβούλιο για την επίλυση των απόλυτα αιτιολογημένων και δίκαιων προτάσεών μας:

 

-Ικανοποίηση των αιτημάτων εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων, που σύμφωνα με την νομοθεσία έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα,

 

-Αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού για την κάλυψη των κρίσιμων κενών θέσεων σε όλα τα επίπεδα,

 

-Αναπλήρωση των τεράστιων κενών προσωπικού, που υφίστανται σε όλους τους τομείς λειτουργίας της επιχείρησης με την μονιμοποίηση εποχικών εργαζομένων, που επί μακρόν καλύπτουν πάγιες λειτουργικές ανάγκες.

 

-Αποκατάσταση της εκτεταμένης καταπάτησης των αρχών της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων. Ιδιαίτερα οι περιπτώσεις της άδικης και άνισης μεταχείρισης μεταξύ συναδέλφων, που εκτελούν επακριβώς την ίδια εργασία έχοντας τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και όμως μισθολογικά αντιμετωπίζονται διαφορετικά, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα,

 

7.Διεκδικούμε -παρά την εκφοβιστική ρητορική των εκφραστών του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου- τη διαμόρφωση των εισοδημάτων των εργαζομένων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας, όπως είναι η ΔΩΔΩΝΗ, προς την κατεύθυνση του κοινοτικού μέσου όρου. Οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία και τα κέρδη και όχι μόνο σε ζημιές και ελλείμματα τα οποία μάλιστα δεν οφείλονται σε αυτούς.

 

 

 

 

Έκτακτη συνέλευση του σωματείου ιδ. υπαλλήλων

2010-12-08 20:11:56

 

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν. Ιωαννίνων πραγματοποιεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα του εργατικού κέντρου. Θέματα:

 

1) Απεργία στις 15/12

 

2) Αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εξελίξεις στον κλάδο

 

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στον κλάδο να συμμετάσχουν στην συνέλευση του σωματείου, να γραφτούν στο σωματείο και όλοι μαζί να δώσουμε μήνυμα αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που μας απειλεί.

 

 

 

 

Περιφερειακό τμήμα Ηγουμενίτσας του Ε.Ε.Σ

2010-12-08 17:45:14

 

Οι εθελοντές και εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέθεσαν τρόφιμα στους μετανάστες ύστερα από χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας πιστό στις αρχές του για φροντίδα και συμπαράσταση χωρίς πολιτισμική ή Εθνική διάκριση, συνεχίζει την προσπάθεια του για την ανακούφιση του ανθρωπινού πόνου και την βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

 

Σε μια εποχή που η ποιότητα ζωής δεν είναι δυστυχώς δικαίωμα όλων , το Τμήμα καλείται να βελτιώσει τη ζωή των προσφύγων .

 

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο όποιος με αίσθημα ευθύνης και βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά κινητοποιείται πάντα στηρίζοντας κάθε ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στον Νόμο μας, βοηθήσαμε τους μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή μας.

 

Ο Ο.Λ.Η.Γ. διέθεσε το πόσο των 2.500¤ ( δυο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ) με το οποίο ο Ερυθρός Σταυρός αγόρασε τρόφιμα από super market της πόλης και τα διέθεσε με τους εθελοντές του στους πρόσφυγες.

 

Οι εθελοντές του ΕΕΣ επισκέφθηκαν απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της πόλης, που αποτελούν χώρους διαμονής των προσφύγων, και διένειμαν τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό, παρουσία Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπων του ΟΛΗΓ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσπάθεια θα επαναληφτεί αρκετές φόρες το επόμενο διάστημα αφού το ποσό που θα διατεθεί στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού από τον Ο.Λ.Η.Γ. για την αγορά τροφίμων ανέρχεται στις 10.000¤ ( δέκα χιλιάδες ευρώ).

 

Σκοπός όλης της προσπάθειάς μας είναι να ανακουφίσουμε όσους περισσότερους πρόσφυγες μπορούμε, προστατεύοντας την ζωή και την υγεία τους και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς.

 

 

 

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσπρωτίας

2010-12-08 12:24:46

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

 

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Θεσπρωτίας,

 

το Σωματείο του Νομού μας σας καλεί όλους Ενωτικά αγωνιστικά και μαζικά στην απεργία που γίνεται Πανελλαδικά στις 15 Δεκέμβρη.

 

Το Σωματείο μας μαζί με το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας σας καλεί στις 15 Δεκέμβρη στην συγκέντρωση που θα γίνει στον πεζόδρομο μπροστά στον ΟΤΕ στις 10 το πρωί.

 

Εφτασε ο κόμπος στο χτένι, δεν πάει άλλο αυτή η αντιλαϊκή κατρακύλα.

 

Ζούμε όλοι στο πετσί μας κάθε μέρα το άγχος, την πίκρα και την αγωνία πως θα τα βγάλουμε πέρα με τα ψίχουλα που παίρνουμε.

 

Μας αφάνισαν τον 12ο και 13ο μισθό, μας έκοψαν τα επιδόματα, μας πάγωσαν και μας κουτσούρεψαν τις συντάξεις και το 2011 έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα.

 

Αύξησαν το ΦΠΑ σ΄ όλα τα αγαθά που τα έχουμε ανάγκη στην καθημερινή μας ζωή.

 

Στις εργαζόμενες γυναίκες και στην νεολαία κάτω των 30 ετών η ανεργία καλπάζει και στους πρώτους μήνες του 2011 θα αγγίξει το 30 – 35 %.

 

Τι θα γίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας συνάδελφοι;

 

Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;

 

Θα ραγίζεται η καρδιά μας, που θα βλέπουμε να ζητιανεύουν και να κλέβουν για να επιβιώσουν.

 

Τα δημόσια νοσοκομεία τα κάνανε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Θα πληρώνουμε εισητήριο για να εισαγόμαστε σε νοσοκομείο και θα πληρώνουμε για κάθε εξέταση από 20 εως 90 ευρώ. Οποιος δεν θα έχει να πληρώσει θα πεθαίνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

 

Περνάνε στους ιδιώτες τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια που το αποτέλεσμα θα είναι ότι κανένα παιδί εργαζόμενου, βιοπαλαιστή, αγρότη και μικρομεσαίου δεν θα έχει δυνατότητα μόρφωσης, λόγω έλλειψης οικονομικού. Οι δρόμοι για την διέξοδο απ΄ αυτήν την κρίση είναι δύο:

 

ο δρόμος της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που τους υπηρετούν και μας πίνουν το αίμα. Και ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα.

 

Ο ταξικός αγώνας θα βάλει εμπόδια για να σταματήσει τα χέρια που μας στραγγαλίζουν.

 

Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε και όλους τους λαούς της Ευρώπης που ξεσηκώνονται καθημερινά και αντιστέκονται σθεναρά.

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, κάνετε το πρώτο βήμα, πάρτε μέρος στην απεργία και συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη.

 

Ολοι μαζί ταξικά και ενωμένοι να τους τσαλαπατήσουμε τα βρώμικα και απάνθρωπα σχέδια τους.

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

2010-12-08 10:23:24

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

 

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

 

Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)

 

Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444

 

Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990

 

e-mail: esagrinio@in.gr

 

http://ermaikistili.blogspot.com

 

 

 

Ιωάννινα: 6-12-2010

 

Αρ.Πρωτ.: 93/441

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

 

• Όταν σου κλείνουν το μαγαζί.

 

• Όταν σου λιγοστεύουν το φαΐ.

 

• Όταν ρίχνουν στον καιάδα παιδιά και εγγόνια σου.

 

• Όταν ξεπουλούν τη χώρα σου.

 

• Όταν σε διαφεντεύουν υπάλληλοι των τοκογλύφων.

 

Πρέπει να ξεσηκωθείς!

 

Μπορεί να μην τά’χεις δει και ζήσει όλα ακόμα, αλλά βλέπεις και βιώνεις αρκετά.

 

Βλέπεις και βιώνεις:

 

Το στέγνωμα της αγοράς, τα καθημερινά λουκέτα, τις αυξήσεις του Φ.Π.Α.

 

Την κατάργηση του αφορολόγητου, τους έμμεσους φόρους να εκτινάσσονται, τις περαιώσεις, τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα.

 

Να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να αυξάνουν τα όρια ηλικίας, να αυξάνουν τις εισφορές.

 

Να χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες.

 

Να πολλαπλασιάζονται τα κινέζικα, να κυριαρχούν τα πολυκαταστήματα, να οργιάζει το παρεμπόριο, να γιγαντώνεται η ανεργία, να μην έχεις γιατρό, να διαλύονται τα νοσοκομεία, να ιδιωτικοποιείται η παιδεία, το ωράριο να απελευθερώνεται, η αργία της Κυριακής να υπονομεύεται.

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ;

 

 

 

Συνάδελφε:

 

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

 

Απεργούν αυτοί που από το εισόδημά τους εξαρτάται το μαγαζί σου και ο τζίρος σου.

 

Έχεις χρέος να αγωνιστείς:

 

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ

 

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

 

Λένε κάποιοι:

 

Γιατί να αγωνιστώ; Γιατί να απεργήσω; Τι θα βγει;

 

Άλλοι πάλι πιο “ψαγμένοι” λένε: Τι δουλειά έχουμε παρέα με τους εργάτες και τους δημόσιους, γιατί απεργία; Να βρούμε άλλους τρόπους. Γιατί το Δεκέμβρη; Να γίνει άλλη ημερομηνία, γιατί μαζί με άλλους; Να απεργήσουμε μόνοι μας κ.λπ.

 

Αυτοί που τα λένε και αυτές οι απόψεις έχουν μεγάλο μερτικό για τα προβλήματά μας.

 

Υπερασπίζονται ή στηρίζουν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό, την επαιτεία για το μικροπρόβλημα, το φόβο, το σκυμμένο κεφάλι, την εξάρτηση από τον Βουλευτή, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

 

Γιατί βάζουν πάνω από όλα την κομματική τους εξάρτηση, το ατομικό τους συμφέρον, τις δημόσιες σχέσεις τους.

 

Ανέχονται και κάποιοι και συμφωνούν με τον Πάγκαλο όταν μας φτύνει λέγοντας: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

 

Συνάδελφοι:

 

Από την ΕΣΣΕ δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε, είναι τακτοποιημένη στο μεγάλο του Διαλόγου τραπέζι και στις μυστικές συσκέψεις με τον ΣΕΒ και τους άλλους εταίρους της.

 

“Αντιστέκεται” σερφάροντας στο INTERNET και κάνοντας ΓΚΑΛΟΠ.

 

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ

 

Αποφάσισε Συμμετοχή και ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ

 

από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της 15/12/10.

 

Η ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ.

 

ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ..

 

 

 

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ.

 

Καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους στη Β.Δ. ΕΛΛΑΔΑ:

 

1. Στις 15/12/10 να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την πλειοψηφία του λαού, στον οποίο και μόνο χρωστάμε το τζίρο του μαγαζιού μας.

 

2. Να αποφασίσουν και υλοποιήσουν αγωνιστικές δράσεις ενταγμένες σε 24ωρο κλείσιμο καταστημάτων ή ανάλογα με τις συνθήκες πιο περιορισμένο.

 

3. Να θεωρήσουν την κινητοποίηση της 15/12/10 σαν αρχή μιας διαρκούς αγωνιστικής αντίδρασης.

 

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί:

 

Πανελλαδικά τους συναδέλφους, τους αντιπροσώπους στην ΕΣΕΕ, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα εξαπτέρυγά του.

 

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 

Ας μην αφήσουμε στα παιδιά και εγγόνια την ανάμνηση του ραγιά.