Στην… αναμονή ο βουλευτής!

giogiakas_edrana

Βασίλης Γιόγιακας: “το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΗΓ μπορεί να αυξήσει τα οφέλη για την οικονομία και τον τόπο… Αναμένουμε το θετικό αυτό σενάριο να συνοδευτεί και από μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της χερσαίας ζώνης…”

Στάση… αναμονής τηρεί, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία, Βασίλης Γιόγιακας για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο! Αναμένει (σ.σ. από ποιόν άραγε;) ο τοπικός βουλευτής, μια… (σ.σ. κάποια/όποια) θετική εξέλιξη “στο ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της χερσαίας ζώνης που δεν αφορά λιμενικές δραστηριότητες»”

Κατά τα λοιπά ο κ. Γιόγιακας πανηγυρίζει γιατί την Ηγουμενίτσα τη… ζήτησαν περισσότεροι απ’ ότι την Αλεξανδρούπολη (!!!) κι έτσι υπάρχει ελπίδα να… ψηλώσει ο πήχης των κριτιρίων επιλογής του… επενδυτή! (σ.σ. ο οποίος πήχης αυτή τη στιγμή είναι ανύπαρκτος, οπότε το όποιο κριτήριο τεθεί… νίκη θα είναι…)

Ο Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από εννέα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:

«Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπέρασε κάθε αρχική εκτίμηση, με τους συμμετέχοντες να είναι υπερδιπλάσιοι από εκείνους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο έντονος ανταγωνισμός που προμηνύεται στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών δίνει τη δυνατότητα να ψηλώσει ο πήχης των κριτηρίων επιλογής – όπως το οικονομικό αντάλλαγμα ή τις υποχρεωτικές επενδύσεις – αυξάνοντας έτσι τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και για την τοπική οικονομία.

Αναμένουμε το θετικό αυτό σενάριο να συνοδευτεί και από μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της χερσαίας ζώνης που δεν αφορά λιμενικές δραστηριότητες».