ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

epimelitirioΤην Δευτέρα 24.09.2012 και ώρα 19.00, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνάντηση Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων Ηπείρου, όπως αυτές προέκυψαν από τις επιμελητηριακές εκλογές Δεκεμβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για την γνωριμία των μελών των Διοικήσεων των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, της ανταλλαγής απόψεων, τον καθορισμό κοινών πεδίων δράσης και χάραξη κοινής γραμμής ενεργειών σε θέματα που αφορούν τη περιφέρειά μας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Πάσχος Αλ, Ιωάννου Π, Τσακίρης Ηλ., Σταύρου Αν., και Κώστας Ελ. από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Δημητρίου Δ., Μήτσης Ι., Χρυσοστόμου Μ., Αναγνώστου Ν. και Δασκαλόπουλος Ι. από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, και οι Κεφάλας Απ., Μπέης Φ., και Αρχιμανδρίτης Γ. από το Επιμελητήριο Άρτας.

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

  1. 1)     Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός τεσσάρων συνομιλητών (ένας εκπρόσωπος από κάθε Επιμελητήριο) για τον καθορισμό κοινών στόχων –δράσεων, και την καλύτερη συνέργεια Επιμελητηρίων και Περιφέρειας Ηπείρου.

  1. 2)     ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ – Εξελίξεις.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έκδοση κοινού ψηφίσματος των τεσσάρων Επιμελητηρίων για την δραστηριοποίηση υλοποίησης του έργου, που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο των περιοχών μας. 

  1. 3)     MASTER PLAN για την οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, σε συνάρτηση με την επιχειρηματικότητα. 
  2. 4)     Προβλήματα από την λειτουργία της Α.Ε.Π.Ι. και των παρεμφερών εταιρειών πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Καθώς το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕΕΕ τον Νοέμβριο, αποφασίσθηκε να ζητηθεί δυναμική παρέμβαση για τον ορθολογισμό των δράσεων αυτών των φορέων. 

  1. 5)     Παραεμπόριο, ανταλλαγή απόψεων – αναφορά βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόσθηκαν.

Έγινε αναφορά στις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα, την ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου για την υποβοήθηση κατάλληλων συνθηκών του υγιούς εμπορίου.   

  1. 6)     Διάφορα θέματα.

Συζητήθηκε η συνεργασία σε κοινές προτάσεις στα διακρατικά προγράμματα που θα προκηρυχθούν καθώς και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ασφάλιση / συνταξιοδότηση του ΟΑΕΕ.