Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ανδρέα Νταή ο Σταύρος Κωστάρας

 
O Σταύρος Κωστάρας, αποχαιρέτησε πρόσφατα τους Δημότες Φιλιατών και μετακόμισε στην… πρωτεύουσα του Νομού την Ηγουμενίτσα. Κι εδώ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Συνεργασία και τον Ανδρέα Νταή.
Αναλυτικά το βιογραφικό του:
Γεννήθηκα το 1963 στον Κατσικά Ιωαννίνων. Τελειώνοντας το 1ο Λύκειο (Αρρένων) Ιωαννίνων το 1981 κατατάχθηκα,, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, στην Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Αποφοίτησα το 1984, αριστεύσας στην τάξη μου και επέλεξα το όπλο του Πεζικού. Συνέχισα να υπηρετώ στην σχολή για ένα επιπλέον έτος ως εκπαιδευτής των μαθητών της.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας μου υπηρέτησα σε όλες τις προβλεπόμενες από τη βαθμολογική μου εξέλιξη θέσεις, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα (Φιλιάτες, Διδυμότειχο, Αξιούπολη) όσο και στα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος, Σύμη).

Το 1996 αποφοίτησα πρώτος με άριστα από το τμήμα εκμάθησης της Αλβανικής γλώσσας της Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών.

Κατά την περίοδο 1998 -1999 υπηρέτησα στην Ελληνική Ειρηνευτική Δύναμη Αλβανίας (ΕΛΔΑΛ) στο Yzberisht Τιράνων, όπου, μεταξύ άλλων, εκτέλεσα τα καθήκοντα του διερμηνέα και συνδέσμου με τις Αλβανικές αρχές. Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο 1999 ήμουν υπεύθυνος για τον καταυλισμό προσφύγων ¨ Ολυμπία ¨ στα Τίρανα στον οποίο φιλοξενήθηκαν με δαπάνες του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περίπου 3.000 πρόσφυγες από το Κόσσοβο.

Υπηρέτησα για δύο έτη (2002-2004) σε υπεύθυνες επιτελικές θέσεις του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NHQT) στα Τίρανα και το Δυρράχιο Αλβανίας.

Τιμήθηκα με τα μετάλλια υπηρεσίας στο ΝΑΤΟ, Ειρηνευτικών Αποστολών, Ευδόκιμης Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως, Διοίκησης Ανεξάρτητης Υπομονάδας και το μετάλλιο των Πλέον των 15 Ετών Υπηρεσίας σε Παραμεθόριες Περιοχές.

Μιλάω άπταιστα την Αλβανική γλώσσα, έχοντας λάβει, πτυχίο και από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου των Τιράνων και έχοντας υπηρετήσει ως διερμηνέας στην Αλβανία. Μιλάω ακόμη Αγγλικά και Ιταλικά και είμαι κάτοχος πτυχίου ECDL για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Συμμετέχω ενεργά, από την ίδρυσή τους, τόσο στην συνδικαλιστική ένωση αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στον Σύνδεσμο Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).

Διατέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κατά τα έτη 2008-2011.

Αποστρατεύτηκα, κατόπιν αιτήσεώς μου, το 2010 μετά από 28 έτη υπηρεσίας, φέροντας το βαθμό του Λοχαγού, λόγω της συμμετοχής μου στις Δημοτικές Εκλογές.

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας και για τα έτη 2011 και 2012 διετέλεσα Αντιδήμαρχος του Δήμου με κύρια αρμοδιότητα τον πρώην Δήμο Σαγιάδας αλλά και τα οικονομικά, το προσωπικό και την αποκομιδή απορριμμάτων,. 

email: stavrosgr13@gmail.com 

 
Κωστάρας Σταύρος του Παύλου

Απόστρατος Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Νταή