Ο Θεσπρωτός συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

 Ο Θεσπρωτός συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, μετά από πρόσκληση και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Ο συγγραφέας, εγκάρδιος και φιλικός, συστήθηκε στους μαθητές και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους.  Μέσα σε μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα οι μαθητές μας  συνομίλησαν μαζί του και τον άκουγαν για σχεδόν δύο ώρες  να τους αφηγείται ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια και να τους ξεδιπλώνει τη σκέψη του, τις ιδέες του και τις αντιλήψεις του.

Χωρίς ίχνος ακαδημαϊσμού, με χιούμορ και απλότητα περιέγραψε διάφορα περιστατικά από τα χρόνια της νεότητάς του. Μας αποκάλυψε τα μικρά μυστικά της συγγραφικής του τέχνης, τα πράγματα και τα πρόσωπα που τον εμπνέουν, την αγάπη του στα μικρά και ασήμαντα γεγονότα της καθημερινότητας.

Μίλησε για την αξία της προφορικής γλώσσας και της ντοπιολαλιάς. Αναφέρθηκε στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητας και της ύπαρξης του κάθε ανθρώπου.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι  έκαναν νέες ερωτήσεις στο συγγραφέα και έτσι πληροφορήθηκαν τα αγαπημένα του βιβλία , ελληνικά και ξένα, τις απόψεις του για τα λογοτεχνικά βραβεία και την αξία της ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού έργου.

Ο χρόνος κύλησε ευχάριστα και ο συγγραφέας ταξίδεψε μαζί με τα παιδιά σε χρόνια περασμένα, θυμήθηκε πρόσωπα και προσωπικές στιγμές και μέσα από το διάλογο φανερώθηκε ένας άνθρωπος γλυκός, πολύ συμπαθητικός που μπόρεσε με τη γραφή του να μεταμορφώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες του σε όμορφα λογοτεχνικά κείμενα.

Τον ευχαριστούμε για τις ξεχωριστές στιγμές που μας πρόσφερε και για το ζωντανό μάθημα λογοτεχνίας  που  μας παρέδωσε.

Ο Διευθυντής

Ο Σύλλογος καθηγητών

Οι Μαθητές